пʼятниця, 03 лютого 2017 14:28

Оригінальні рецепти вареників
3

Фото: magazyn-kuchnia.pl

Приготування вареників - справа досить творча. Їх можна ліпити з цупкішого та м'якшого тіста, варити та випікати, начиняти зеленню та кашею. Оригінальні рецепти вареників публікує magazyn-kuchnia.pl.

Вареники з картоплею і шинкою

Інгредієнти:

тісто:

яйце - 1 шт

цукор - 1 ч.л.

сіль - пів ч.л.

холодна вода 100 мл

борошно - 210 г

начиння:

картопля - 3-4 шт

шинка - 120 г

гарний шматок масла

сметана 36% - 200 мл

крем-сирок - 100 г

сіль, перець

Приготування:

Вбиваємо в миску яйце, додаємо сіль, цукор і воду, змішуємо. Всипаємо борошно. Ліпимо тісто. Ставимо його на годину в морозильник.

Чистимо картоплю, нарізаємо на менші шматки. Варимо. Зціджуємо усю воду. Ставимо на малий газ і протушуємо хвилину. Тоді мнемо.

Ріжемо на малі шматки шинку. Смажимо 2-3 хвилини, постійно помішуючи. Якщо шинка не дуже жирна, додаємо туди масла. Змішуємо з пюре і студимо.

Виймаємо тісто з холодильника, ділимо на 4 частини. Ліпимо вареники, варимо 2-3 хвилини, коли поспливають виймаємо.

На середньому вогні підігріваємо сметану. Туди кидаємо крем-сирок, солимо, перчимо. Коли стане рідким, поливаємо вареники та подаємо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Макарони з грушею та беконом печуть у сирному соусі

Вареники з гречкою, беконом і сиром

Інгредієнти:

тісто:

пшеничне борошно - 500 г

тепла вода - 200 мл

сіль

начиння:

варена гречана каша 250 г

жирний сир - 250 г

цибуля - 2 шт

бекон - 200 г

олія

Приготування:

Місимо тісто на теплій воді, щоб було м'яким, відкладаємо на кілька хвилин.

Кашу змішуємо з сиром. Смажимо подрібнену цибулю. Половину кидаємо в кашу, другу половину лишаємо мастити готові вареники. Залишаємо фарш на годину, щоб просочилися смаки. Тоді ліпимо вареники, добре з'єднуємо краї. Варимо. Смажимо подрібнений бекон, кидаємо в цибулю, поливаємо вареники.

Печені вареники з сочевицею і журавлиною

Інгредієнти:

тісто:

пшеничне борошно - 2 1/4 склянки

олія - 1/2 склянки

гаряча вода - 1/3 склянки

сухі дріжджі - 10 г

сіль

начиння:

цибуля - 1 шт. (велика)

рослинна олія

тростиновий цукор - 1 ч.л.

сіль

зерна перцю чорного - 4 шт.

гвоздикове дерево - 4 зерна

лавровий листок - 4 шт

зерня ялівцю - 2 шт

гвоздика - 2 шт

темна сочевиця - 1 скл

майоран - 1 ч.л.

чебрець - 1/2 ч.л.

журавлина 1/4 склянки

чорний перець

рослинна олія

квадратне полотно

шнурок

Приготування:

Змішуємо складові дріжджевого тіста. Місимо, поки не стане гладеньким та перестане клеїтися. При потребі додаємо кілька ложок гарячої води. Залишаємо на годину сходити.

Нарізаємо цибулю. Смажимо з цукром на малому вогні 5-8 хвилин до золотистого кольору.

В великій каструлі робимо окріп з сіллю. Туди кидаємо перець, лавровий листок, зілля, яловець і гвоздику вкладаємо в тканину і зав'язуємо шнурком. Опускаємо в окріп. Варимо 20-25 хвилин. Пересипаємо в миску, мнемо. Але так, щоб деякі зерна залишилися цілими. Додаємо смажену цибулю та журавлину, змішуємо. Додаємо решту складових начиння. Залишаємо.

Вмикаємо духовку на 180 градусів.

Ліпимо вареники. Викладаємо на деко. Мастимо зверху молоком. Печемо 15-18 хвилин. Їмо гарячими або холодними.

Зараз ви читаєте новину «Оригінальні рецепти вареників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути