пʼятниця, 13 січня 2017 09:10

Макарони з грушею та беконом печуть у сирному соусі
11

Фото: andychef.ru

Вермішель настільки універсальний продукт, що з чим його не приготуй - виходить смачно. Сирний соус до вермішелі вважається класикою. Якщо хочеться додати страві нових акцентів смаку, запікають із хрустким беконом та солодкою грушею.

Готується все в одній сковороді, по черзі змінюються одні інгредієнти іншими. Першим відчувається яскравий смак бекону, потім аромат карамелізованої цибулі та груші.

Інгредієнти:

Бекон - 5 шматків

Макарони - 300 г.

Цибуля - 1 шт.

Груша - 1 шт.

Чеддер - 125 г.

Масло вершкове - 30 г.

Борошно - 30 гр.

Молоко 250-350 мл.

Приготування:

Відваріть макарони або дістаньте вчорашні.

При варінні пасти на кожен літр води використовуйте 100 грам пасти і 10 грам солі

На широкій сковороді обсмажте 5 хв. бекон до утворення хрусткої скоринки. Готові шматочки відкладайте на паперову серветку, щоб зайвий жир пішов.

Крупно поріжте велику цибулину.

Коли бекон буде готовий, відправляйте в цю ж сковороду цибулю. Якщо бекон сухий і в сковороді майже немає жиру - додайте трохи оливкової олії.

Вогонь зробіть середній. Обсмажуйте цибулю хвилин 25-30, помішуючи кожні 5 хвилин. Вона має бути карамелізована, тобто глибокого золотистого кольору.

Очищаємо велику грушу і ріжемо на кубики в 1 см.

Виймаєте цибулю і все в тій же сковороді обсмажуємо грушу. Крім того додайте в сковороду 3-4 столових ложки меду. Він прибере всі пригорілості з дна сковороди.

Обсмажувати груші потрібно хвилини 3-4, добре помішуючи.

На великій тертці натріть твердий сир.

Далі соус Бешамель. З ним готові макарони будуть ситнішими і ароматними.

У невеликому сотейнику розтопіть 30 грам вершкового масла.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рулети з судака запікають з часниковим маслом

Додаємо 30 грам борошна і перемішайте. У сотейнику вийде така густа паста, яка буде добре скочуватися в кулю лопаткою.

Весь час помішуючи влийте молоко. Рідина повинна добре змішатися з пастою і утворити густий однорідний соус. Якщо у вас все ще залишаться грудочки - візьміть вінчик, який їх розбиває. Якщо соус надто густий - додайте ще молоко по 20 мл.

В результаті у вас піде від 250 до 350 мілілітрів молока. Консистенція буде схожа на густий йогурт.

Додайте тертий сир і ще раз все перемішайте.

З'єднуємо пасту, шматочки бекону, цибулю і груші. Заливаємо соусом і добре перемішуємо.

Перекладаєте суміш у форму для випічки.

Випікайте при 200 градусах хвилин 15-20. Тут немає точного часу, просто дивіться, як більше подобається вам. Ще можна зверху потерти сиром.

Зараз ви читаєте новину «Макарони з грушею та беконом печуть у сирному соусі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути