пʼятниця, 24 лютого 2017 13:19

Назвали 6 помилок у приготуванні млинців

Цього тижня українці святкують Масляну: готують млинці, ходять одне до одного в гості, проводжають зиму і зустрічають весну.

Як зробити ідеальні млинці - тонкі, ніжні, ароматні, пише НВ STYLE.

 

1. Млинці рвуться. Можливі неправильні пропорції інгредієнтів. Якщо ви додали до тіста занадто багато борошна, воно буде густим, а млинці - товстими і пухкими, важко перевертатимуться і можуть порватися. Варто влити в тісто трохи молока або води. Якщо ж тісто рідке - теж рватиметься.

Тісто слід лити на розігріту сковороду. Пекти на середньому вогні.

2. Млинці прилипають до сковороди. Пекти варто на чугунній сковороді або пательні для млинців. Щоб млинці не прилипали, не забувайте через кожні три-чотири млинці змащувати сковороду олією. Також потрібно додати у тісто 2-3 ложки рослинної олії.

3. Млинці пригорають. Стежте за кількістю доданого в тісто цукру. Якщо із цим інгредієнтом переборщити, млинці підгорятимуть.

4. У млинцях є грудочки. Грудочки з'являються, якщо борошно в тісто додається не поступово, а одразу. Не забувайте обов'язково просіювати борошно через сито. Якщо грудочки утворилися, додайте в тісто трохи молока і перемішайте, використовуючи вінчик або міксер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 рецептів дієтичних млинців на Масляну

5. Млинці виходять дуже товстими. В ідеалі тісто для млинців повинне нагадувати рідку сметану. Якщо ви всипали забагато борошна, розбавте тісто водою або молоком.

6. Млинці виходять сухими і ламкими. Слід регулярно змащувати олією сковороду. Ще один секрет смачних і несухих млинців – змащувати кожен підсмажений млинець шматочком вершкового масла.

Зараз ви читаєте новину «Назвали 6 помилок у приготуванні млинців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути