Масляна - смачне та веселе свято, яке триває цілий тиждень перед Великим постом. Цього року воно припадає на 20- 26 лютого.
Весь цей час прийнято їсти млинці. Але, щоб не нашкодити фігурі, краще їх готувати за спеціальними рецептами.
Млинці з бананів
Покласти 4 яйця і 2 банани без шкірки в блендер і добре збити.
Змастити сковороду кокосовою олією і налийте невелику кількість бананової суміші на сковороду.
Обсмажити її з 2 сторін. Млинці повинні добре пропектися, тому краще готувати їх на маленькому вогні.
Для смаку полити їх натуральним йогуртом.
Млинці з вівсяних пластівців
Змішати 1 столову ложку вівсяних пластівців, 500 мл молока та 500 мл води.
Охолодити отриману кашу кілька хвилин і збийте блендером до пастоподібного стану. Додайте в масу 2 чайні ложки цукрозамінника та яйце і перемішайте.
Обсмажити млинці на сковороді, змащеній оливковою олією.
Млинці з яблук
Очистити 2 великих яблука і натріть на крупній тертці. Додатие 1 яйце та 1 столову ложку борошна.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 оригінальних рецептів млинців на Масляну
Тісто викладати ложкою на гарячу сковороду, також змащену оливковою олією. Обсмажити з двох сторін.
Млинці зі шпинату і вівсянки
Взяти 40 г шпинату, 40 г вівсяних пластівців, 2 яйця, 50 мл молока.
Шпинат збити в блендері до стану каші, потім додати вівсяні пластівці, яйця і молоко.
Всю цю суміш ретельно збити блендером, щоб отримати млинцеве тісто зеленого кольору.
Обсмажити на слабкому вогні, а потім додати начинку до готових тонких млинців.
Такі начинки як сир, гарбуз, гриби, лосось можна використовувати в дієтичних млинцях.
Млинці з гарбуза
Гарбуз очистити від шкірки, запечіть і зробити пюре.
У мисці змішати склянку борошна, 1 чайну ложку цукру, по дрібці кориці і мускатного горіха.
Окремо збити півсклянки знежиреного йогурту, пюре гарбуза і 2 яйця.
Поступово змішати інгредієнти і смажити на оливковій олії.
Подавати до столу з медом і горіхами.
Коментарі