Окрім традиційної запашної Паски на Великдень гостей можна потішити смачним десертом. Співачка Катерина Бужинська пропонує ніжний маковий пиріг з горіхами та вишнями, яким можна смакувати у будь-який час. Цей десерт готує разом з донькою на усі свята.
Інгредієнти:
2 ст. л. борошна
2 упаковки готової макової начинки
2 ч. л. пекарської соди
250 мл вершків
5 яєць
100 г. цукрової пудри
100 г. волоських горіхів обсмажених і подрібнених
0,5 кг вишні для прикраси, м'ята.
Приготування:
Збиваємо яйця з цукром і додаємо борошно. Змішуємо з маком, содою, вершками. Наприкінці вимішування додаємо горіхи. Вони нададуть особливого смаку пирогу.
Форму для запікання потрібно промаслити і заповнити тістом. Поставити в заздалегідь розігріту до 200 градусів духовку на 40 хвилин. Гарячий пиріг потрібно обов'язково накрити на годину.
Охолоджений пиріг прикрасити вишнями і поверх посипати цукровою пудрою. Прикрасити м'ятою.
Читайте також: Соковиту буженину одночасно печуть в пергаменті та фользі
Коментарі