вівторок, 19 листопада 2013 12:18

Курка, запечена на морській солі та в сухарях - як приготувати запашну курятину

Улюблена страва киянки Тетяни Ющук — запечена курка. Жінка знає багато способів, як її приготувати. У коментарі для Gazeta.ua дає поради, як вибрати і правильно запекти куряче м'ясо, щоб воно було запашним і смачним.

"Найперше — треба правильно вибрати курку, - каже Тетяна, - Варто купити не заморожену, а найсвіжішу, ще краще — домашню. Така має багатший смак і ніжне м'ясо. Для запіканні підійде курка віком до року і вагою не більше 1,5 кілограми. Не бажано купувати м'ясо з потемнілими кістками. Вони мають бути ідеально білими".

При запіканні курки дуже важлива температура духовки, зазначає Тетяна, основний спосіб — це розігріти її до 175 градусів і запікати курку цілою із розрахунку 20 хвилин на кожні півкіло м'яса. Також — 15 хвилин по тому. Духовку, звісно, розігрівають до того, як поставити у неї курку. Якщо розігріли до 180-200 градусів, то час запікання буде близько 40 хвилин на кожен кілограм ваги.

Автор: Фото: Катерина Гончарова
 

"Якщо курку перетримати на гарячому деко, м'ясо стане занадто сухим і жорстким. Навіть не надто чутливі до запахів помічають, що така курка неприємно пахне перетопленим жиром. Як і під час запікання пирогів, готовність перевіряють зубочисткою. Якщо при натисканні в область груднини шкірка тріснула і виділився чистий сік без домішок, значить курка готова".

"Щоб курка сподобалася виключно всім гостям за столом, кулінари радять запікати її на шарі морської солі. Для цього курку розрізають посередині і розкривають у вигляді книжки. Курку зверху натирають чорним меленим перцем і спеціями, які більше до смаку. На деко сиплять близько 700 грамів крупної морської солі, щоб сформувала товстий шар. На неї курку кладуть спиною донизу. За законами фізики, м'ясо курки візьме собі під час запіканні стільки солі, скільки треба. Курка на смак не буде пересолена. Але завдяки солі вона запечеться рівномірно, під кінець приготування на ній з'явиться ароматна хрумка кірочка".

Автор: Фото: Катерина Гончарова
 

"Також варто спробувати запечену курку в паніровці. Але таку варто готувати не цілою, а порізану на 4-5 частин. Склянку панірувальних сухарів треба змішати з чайною ложкою спецій або ще краще — з натертим на терці часником. Також збийте в окремій мисці пару яєць. Шматочки курки посоліть, вмочіть у яєчну суміш і потім — в сухарі. На сковорідці розігрійте пару столових ложок оливкової олії і підсмажте на ній курятину, доки стане золотавого кольору. Тоді — ставте у розігріту духовку. Запікайте сорок хвилин при температурі 180-200 градусів. Прикрасьте курку на власний смак і подавайте із картопляним пюре,або ж із салатом зі свіжої зелені".

 

Зараз ви читаєте новину «Курка, запечена на морській солі та в сухарях - як приготувати запашну курятину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути