вівторок, 12 листопада 2013 12:58

Запечені курячі крильця, сирні крокети та рибні сендвічі — 3 ідеї чеських закусок до пива

"Чеська кухня славиться густими й поживними супами, кнедликами, м'ясом та в першу чергу — закусками. Їх у великій кількості замовляють до пива. А як відомо, пива Чехія споживає дуже багато, тому й закусок готують теж у великих кількостях", - розповідає Ірина, працівник столичного ресторану чеської кухні "Старомак". Для посиденьок із пивом пропонує приготувати вдома кілька типово чеських закусок.

Запечені медові крильця.

"Найпростіше — запекти в духовці курячі крильця. Перед тим їх півгодини маринують у паприці та в солі. Тримають у теплому місці, щоб куряче м'ясо увібрало аромати спецій. Перед запіканням, щоб потім отримати на курці апетитну золотаву кірочку, її змазують медом. Печуть в духовці або у мікрохвильовці близько 25 хвилин при температурі 275 градусів. Олії можна не використовувати. Природнім "змащувачем" буде жир курки".

Сирні крокети.

"У якості закуски чехи часто їдять крокети. Готують їх із зовсім простих продуктів, які знайдуться в будь-якому холодильнику. На розігрітій сковорідці три столові ложки борошна змішують із трьома столовими ложками вершкового масла, щоб те розтопилося. Тоді воно пожовтіє і набуде горіхового аромату. Тонкою цівочкою до маси вливають 2 склянки молока і варять хвилин зо п'ять. Знімають із вогню, всипають склянку подрібненого на терці твердого сиру, одне яйце, два збитих блендером жовтки. Знову ставлять на вогонь і ретельно все перемішують. Коли закипить, викласти масу товщиною 2 сантиметри на деко, щоб охолонула. Тоді її ріжуть на рівні шматочки, посипають панірувальними сухарями і запікають в духовці 15 хвилин, подають гарячими".

Рибні та сирні сендвічі.

"В Чехії смалець із хлібом і цибулею — класична закуска до пива. У більшості пабів вважають поганим тоном те, коли відвідувачі до пива беруть сухарики. Замість них і замість класичних бутербродів раджу приготувати сендвічі з риби і сиру. Сир крупно нарізають на терці, додають у нього зелень і порізані кубиками огірки. Усе ще раз змелюють блендером, щоб вийшла однорідна маса. Білий хліб ріжуть трикутниками і підсмажують, щоб вийшли грінки. Мастять їх сумішю огірків і сиру, прикрашають зеленню. Для сендвічів з риби грінки з чорного хліба змазують смальцем або салом для бутербродів. Зверху кладуть шматочки оселедця і подають до столу, посипавши сіллю і вичавивши на кожен сендвіч трошки соку лимона".

 

Зараз ви читаєте новину «Запечені курячі крильця, сирні крокети та рибні сендвічі — 3 ідеї чеських закусок до пива». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути