середа, 30 жовтня 2013 07:00

Якісне м'ясо визначають дотиком, часник — за запахом, а гарбуз — по плямі на боці, - поради покупцям на ринку
5

Фото: Фото: прес-служба "1 +1"

Журналіст і ведучий програми "Територія обману" на каналі 1+1 Олексій Душка знає безліч порад для покупців продуктів, одягу, меблів та інших товарів. У інтерв'ю кореспонденту Gazeta.ua дає поради, як вибрати якісні осінні продукти на ринку.

"Зазвичай в супермаркетах імпортні яблука блищать, бо вкриті спеціальним воском. Його після купівлі треба якщо не змити, то ретельно стерти рушником. Бо покривають ним фрукти для того, щоб не вкривались пліснявою. Краще купувати яблука на ринку. Але не ті, що продають поряд із дорогою, - розповідає Олексій.

Часто помідори зривають раніше, щоб ті достигли до моменту доставки в магазин. Але помідори з грядки зривають зазвичай прямо перед продажем. Зазвичай такі й виглядають добре достиглими. А ті продавці, у яких помідори ще недозрілі, то скоріш за все — їх повільно розбирають. Ну і смаку справжнього помідора від занадто зеленого ви отримаєте мало".

"Зелений виноград насправді має бути жовтуватого кольору. Явно зелений — значить недозрілий. І солодким такий навряд чи буде. До речі, не забудьте виноград помити. Якщо з'їсти немитою одну виноградину, нічого страшного не станеться. А коли з'їсти половину гілки, зі шлунком явно будуть проблеми".

"На кавунах і гарбузах збоку обов'язково має бути жовтувата пляма. Це значить, що гарбуз чи кавун лежав на грядці і спокійно собі дозрівав на землі, як і має бути. Чим більше смужок на кавуні, тим він має бути солодшим. Але все-таки є сорти, які гарні і незалежно від кількості смужок на ньому".

"Часник наш і часник китайський можна відрізнити по запаху. Китайський просто не пахне, бо везуть його здалеку, і щоб в дорозі зберігся, обробляють його різними не дуже корисними засобами. Від них і втрачається запах. А наш часник добре пахне. Схожу аналогію можна помітити також з квітами. Чим менш інтенсивний запах має троянда чи тюльпан, тим довше його транспортували".

"Якість м'яса краще перевіряти натисканням пальця. Чим довше його поверхня після натискання відновлює форму, тим воно старіше. Це значить, що воно на прилавку дещо залежалося, або везли його на базар вже розділеним на частини. Таке м'ясо варто ретельніше обробити температурою. Також не бажано купувати м'ясо з потемнілими кістками. Вони мають бути ідеально білими".

"Будь-яку зелень перевіряють, розламуючи стебло або листя. При цьому має виділитися трохи рідини. Звісно, небагато. А якщо зелень суха, то і вдома вона довго не збережеться. Так само перевіряють кабачки і огірки".

"Найбезпечніше куряче м'ясо — грудинка. Експерти вважають, що в ньому найменше жил, які накопичують шкідливі речовини. У домашньої курки — практично такий самий колір шкіри, як і у людини. А курка з фабрики — більш білого кольору. Якщо купуєте курку, то краще брати всю повністю. Тоді бачитимете всі недоліки, якщо раптом їх знайдете".

Зараз ви читаєте новину «Якісне м'ясо визначають дотиком, часник — за запахом, а гарбуз — по плямі на боці, - поради покупцям на ринку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути