Якщо картоплю запекти під вершково-молочним соусом, вона вийде ніжною і запашною. Щоб втамувати голод, такої страви треба усього кілька ложок, бо вона поживна і в той же час корисна. Про це розповіла киянка Валентина Реброва. Рецептом страви ділиться з кореспондентом Gazeta.ua.
Інгредієнти:
- 400 грамів картоплі
- вершкове масло для смаження
- 300-350 мл молока
- одна велика цибулина
- три столові ложки вершків 20% жирності
- 5 столових ложок просіяного борошна
- столова ложка мускатних горіхів
- зелень, перець і сіль за смаком
- рослинна олія для змазування форми
Приготування:
Картоплю нарізати тонкими кружальцями. Розкласти по змазаному олією деко або в скляну форму для запікання.
Окремо на сковорідці розігріти вершкове масло. Замість нього можна брати також і оливкову олію, але з маслом соус для картоплі буде набагато ніжнішим на смак. Дрібно порізати цибулину і засипати на сковорідку до масла. Смажити, доки не стане золотавого кольору, трохи посолити.
Після цього влити молоко і ретельно розмішати в ньому борошно. Для аромату можна покласти гілочку пряних трав, а коли соус вже буде готовий, прибрати її. Влити вершки і ще раз перемішати. Знизити вогонь до середнього, а поки соус готується, подрібнити у ступці мускатний горіх та порізати зелень — петрушку або кріп. Засипати мускат і частину зелені до молочно-цибулевого соусу. Знову трохи посолити і всипати чорний мелений перець. Можна додати будь-яку приправу на ваш смак. Повільно помішувати і слідкувати, аби суміш трохи загусла. В цілому соус тримають на вогні близько 15 хвилин.
Готовим соусом відразу ж полити викладену на деко картоплю. Накрити харчовою плівкою і поставити в розігріту до 200 градусів духовку. Випікати протягом 30 хвилин. Наприкінці приготування можна зняти плівку, посипати на картоплю жменю твердого сиру і додати зелені. Запікати ще 5-7 хвилин без плівки.
При подачі посипати остачею зелені і ставити на стіл гарячою.
Коментарі