пʼятниця, 30 вересня 2016 19:45

Карпатський наваристий бограч варять в казані

Бограч на Закарпатті популярніший, ніж шашлики. Він схожий на пряний гуляш. Це одночасно і перша, і друга страва. Головне у цій страві м'ясо та паприка. Його має бути багато, щоб страва була навариста. Паприка дає аромат та пряний присмак.

"Бограч важко сплутати з іншою стравою. Він виходить дуже мясним і з пікантною перчинкою на язиці, - каже Мирослава Степанюк. - Його називають "їжею пастухів", бо готується на відкритому вогні в казані".

Автор: pro100supov.ru
 

Інгредієнти:

50 грам сала з м'ясними прошарками

1 кг яловичини

2 цибулини

1,5 столових ложки паприки

0,5 кг свинячих ребер

1 морквина

5 зубчиків часнику

1 стручок перцю чилі

0,5 ч. л сухого чебрецю

5 картоплин

1 болгарський перець

2 помідори

300 г сирокопченої ковбаси

по 1 пучку кропу та петрушки

сіль та перець за смаком

50 мл сухого домашнього червоного вина

Приготування:

У казанок або в глибоку каструлю з товстим дном порізати сало з м'ясними прошарками і обсмажувати.

Яловичину порізати квадратами по 3 см. Почистити та порізати півкільцями цибулю. Як тільки воно присмажилось, додати нарізану цибулю і тушкувати під кришкою поки не стане прозорою.

Додати паприку та перемішати. Чекати хвилину і покласти в каструлю. Додати свинячі ребра та порізане м'ясо.

Перемішати і долити води стільки, щоб м'ясо було покрито повністю. Довести до кипіння на сильному вогні.

Потім зробити малий вогонь і залишити на 2 години булькати. Раз в півгодини перемішувати.

Потім вийняти з м'яса всі кістки. Воно добре розпариться. Почистити морквину. Її та часник порізати дрібними кубиками і киути до м'яса.

Додати порізаний перець чилі та чебрець. Картоплю почистити і порізати різної форми шматками, як на суп. Теж покласти в каструлю.

Додати воду знову так, щоб вона покрила продукти на 1 см. Накрити кришкою і тушкувати 30-40 хвилин.

Болгарський перець і помідори порізати кубиком. Сирокопчену ковбасу порізати півкільцями. Все додати в каструлю і перемішати. Має вийти густа кашка.

Читайте також: Для пікантності у гарбузовий суп-пюре з цвітної капустою додають часник

Налити воду, щоб та покривала все на 1 палець. Накрити кришкою і готувати ще 20 хвилин.

Помити і порізати пучок кропу та петрушки. Покласти в каструлю. Посолити і поперчити за смаком. Перемішати і налити червоне вино.

Довести до кипіння, перемішати і зняти з вогню. Поставити з боку, не відкриваючи кришки на 15-20 хвилин, щоб настоявся.

Зараз ви читаєте новину «Карпатський наваристий бограч варять в казані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути