вівторок, 20 серпня 2013 20:05

Водійські права в Україні знову видають на 50 років

Водійські права в Україні знову видають на 50 років
Фото: radio24.ua

Вітчизняні водії, які отримують сьогодні права, мають можливість стати власником водійського посвідчення з великим терміном дії - на 50 років, які діяли в Україні з березня 2011 року по березень 2013 року.

Нагадаємо, навесні поточного року набрала чинності Постанова Кабміну України № 185 від 13.03.2013 року "Про деякі питання виконання Закону України" Про єдиний державний демографічний реєстр і документах, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу або її соціальний статус ". Даним документом уряд скоротив термін дії водійських посвідчень: права категорій "А", "А1", "В" і "В1" дійсні протягом 20 років з дати їх видачі, а всіх інших категорій - 10 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українців зобов'яжуть перескласти на права, аби їздити в Росію

Разом з тим, у червні Кабмін видав постанову Кабміну № 415 від 12.06.2013 р., яким було припинено дію постанови № 185, у тому числі і щодо його вимог щодо скорочення терміну дії водійських посвідчень. Таким чином, на сьогодні водійські посвідченя знову мають колишній термін дії - 50 років. Оскільки дія документа під номером 185 всього лише призупинено - це означає, що в недалекому майбутньому воно знову набуде чинності з усіма наявними вимогами.

Приємною можливістю радимо скористатися водіям, охочим обміняти свої старі посвідчення, в тому числі це можуть зробити і люди, що мають права з меншими термінами в 20 і 10 років.

Зараз ви читаєте новину «Водійські права в Україні знову видають на 50 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути