четвер, 10 січня 2013 01:08

Одеський припортовий завод приватизує Фірташ — експерт

Одеський припортовий завод приватизує Фірташ — експерт
Фото: tvi.ua

Колишній голова Фонду державного майна Олександр Бондар вважає, що Одеський припортовий завод готується під приватизацію Дмитром Фірташем, і ніякої інтриги щодо його купівлі не існує.

Про це він заявив в ефірі телеканалу ТВі.

"Хто і за яку суму приватизує Одеський припортовий завод, немає ніякої інтриги. Тут ніякої конкуренції не буде, давно визначено, хто буде покупцем", – переконаний Бондар.

На думку експерта, влада будує приватні монополії у всіх сферах.

"Наприклад, монополії газова й добривна визначені за Фірташем", – зауважив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У 2013-му влада планує продати "Турбоатом" і "Одеський припортовий завод"

"Я наперед можу сказати, які будуть умови конкурсу, якою буде стартова ціна і за скільки його куплять. За ці два роки я жодного разу не помилився, хто та за якою ціною купив той чи інший об'єкт. Ціна за ОПЗ буде чотири мільярди гривень, будуть визначені ціни газу, які забезпечують діяльність цього підприємства. І єдиний претендент, хто має обсяги – це або "Нафтогаз", або структури Дмитра Фірташа", – уточнив Бондар.

При цьому він зауважив, що ані Ігор Коломойський, ані російські структури, котрі також вважаються претендентами на пакет акцій, не зможуть конкурувати із олігархом від "РосУкрЕнерго".

"Коломойський при цій владі жодного об'єкта не купив, в нього відбирають те, що він зараз має. Яким чином Коломойський може Фірташу завадити? Російські компанії за 2,5 роки цієї влади жодного об'єкта не придбали в Україні. Крім того, вони позбулись уже чотирьох об'єктів", – зазначив Бондар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коломойський закликав євреїв "не вдаватися до панічних настроїв" у зв'язку з проходженням "Свободи"

На думку екс-голови ФДМУ, президент та уряд проводять абсолютно "конкретну" приватизацію.

"Зараз приватизація зовсім інша, ніж при попередніх президентах та урядах. Вони передають все конкретним людям, за заниженими цінами, за наперед визначеними умовами. При жодному президенті не продавалися в одні руки всі енергокомпанії, всі хімічні підприємства", – наголосив Бондар.

Зараз ви читаєте новину «Одеський припортовий завод приватизує Фірташ — експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути