четвер, 26 квітня 2012 13:25

Одеський припортовий завод продадуть цього року за 5-7 млрд. грн.

Одеський припортовий завод продадуть цього року за 5-7 млрд. грн.
По нинішній ціні газу ОПЗ вважається збитковим. Фото: odessa-life.od.ua

Фонд державного майна України планує цього року виставити на продаж один із найбільших підприємств країни Відкрите акціонерне товариство "Одеський припортовий завод" (ОПЗ).

Про це заявив на прес-конференції голова Фонду державного майна України Олександр Рябченко.

"У цьому році хотілося б мені продати Одеський припортовий завод, – говорить посадовець. – Я думаю, що його ціна становитиме від 5 до 7 мільярдів гривень. Це залежить від того, які інвестиційні зобов'язання інвестору будуть прописані. Тобто те, що нам порекомендує галузеве міністерство покласти на покупця. Саме це відбиватиметься на ціні".

За словами Рябченка, загалом ціна рахується достатньо просто.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ОПЗ продадуть росіянам?

"Покупець планує витратити, скажімо, от скільки мільярдів на Одеський припортовий. А як вони будуть розподілені – це вже інше. Щось піде на виконання інвестиційних зобов'язань, а те, що залишається – піде на ціну", – зазначив голова Фонду держмайна.

Він також додав, що це приблизна оцінка ОПЗ, а також нагадав, що раніше завод був проданий за 5 млрд. грн. на конкурсі, який "чи то завершився, чи то ні".

"Тоді не дуже зрозуміла була така ситуація, неоднозначні судові рішення і т. д. Там було 5 мільярдів, але я думаю, що завод дорожчий. На скільки дорожчий? Якби була можливість побачити, то це було б дуже добре. Хоча на тій ціні газу, яку ми зараз маємо – ОПЗ нині збитковий", – зауважив Рябченко.

Зараз ви читаєте новину «Одеський припортовий завод продадуть цього року за 5-7 млрд. грн.». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути