четвер, 22 грудня 2016 15:40

Правда чи міф: холодна вода підсилює блиск волосся

Автор: beauty.ua
 

Холодна вода сприяє посиленому блиску волосся. Таку версію догляду виказують фахівці краси. Вважається, що крижана вода закриває кутикулу волосся. Це робить волосок плоским. Результатом мають стати більш шовковисті та максимально блискучі пасма.

Нове дослідження спростовує ефективність цього способу. Як з'ясувалося, це всього лише міф.

Фахівці та хіміки з незалежного науково-дослідного центру в Нью-Джерсі TRI Princeton провели дослідження. Ополіскували волосся у воді різної температури - від 36 до 18 °С.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ефект "дзеркального волосся" без плойки та фена

В результаті з'ясувалося, що холодна вода не робить ніякого впливу на сяйво волосся. Експерти не побачили жодного відсотка збільшення блиску волосся після ополіскування холодною водою.

Волосся, яке ополіскували більш теплою водою, виглядали набагато більш блискучими.

"Холодна вода не може вимити залишки косметичних засобів з волосся так, як це робить тепла вода. І тільки в теплій воді можна добре вимити волосся. Очистити його від забруднення, жиру та засобів для укладання ", - говорить автор дослідження, хімік Джоель Корет.

Зимовий період - це стрес для волосся. Морозне повітря, сильний вітер, перепади температури та вологості сильно впливають на стан шевелюри. Розпускати волосся взимку та ходити без шапки шкідливо для здоров'я локонів. Найбільшу небезпеку становить переохолодження шкіри голови і, як наслідок, волосяних цибулин. Це стає причиною рясного випадіння волосся.
Зараз ви читаєте новину «Правда чи міф: холодна вода підсилює блиск волосся». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути