пʼятниця, 27 лютого 2015 12:49

До 1917 року в СРСР косметикою користувалися тільки аристократи, актриси і путани
6

Прийнято вважати, що в СРСР сексу не було, а ось косметика - була. Найвідоміший бренд носив загадкову назву "ТЕЖЕ", і модниці намагалися його розшифрувати на всі лади. Хотілося вірити, що це "Таємниці жінки" або "Тіло жінки", однак відповідь була проста і прямолінійна, як все у країні рад, - трест ефірно-жирових есенцій. Кращі зразки реклами косметичних засобів ТЕЖЕ, якими користувалися наші бабусі і деякі мами, в нашому огляді.

До 1917 року косметикою, привезену з Європи, користувалися тільки столичні аристократи, актриси і... жінки легкої поведінки. Трест "ТЕЖЕ" з'явився після революції, очолила його дружина Молотова Поліна Жемчужна. Асортимент косметичних засобів, що випускалися на фабриці, був досить великий: мило, крем, пудра, туш, помада, туалетна вода, одеколон - словом, все, що було необхідно, щоб відчувати себе "найчарівнішою і найпривабливішою". Косметики у продажу було з надлишком, а ціна була копійчана, нижче собівартості. Таким нехитрим способом найбідніші верстви населення привчали до догляду за тілом.

Поступово радянська косметика ставала все більш якісною: чого тільки коштував тональний крем "Балет", дитячий зволожуючий крем "Антошка" і легендарний "Потрійний одеколон".

Дивно, але сьогодні такі відомі бренди, як "Benefit", "Andrea Garland", "Paul & Joe", в рекламі своїх товарів дотримуються тієї ж ретро-стилістики, що і "ТЕЖЕ". Постери радянської епохи переживають "друге народження", адже, виконані в дусі соцреалізму і ар-деко, вони підкреслювали природну красу жінок, їх природну чарівність.

Зараз ви читаєте новину «До 1917 року в СРСР косметикою користувалися тільки аристократи, актриси і путани». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути