четвер, 24 липня 2014 17:34

Восени ДАІ змінить правила дорожнього руху в Україні

Восени ДАІ змінить правила дорожнього руху в Україні

Державтоінспекція та Міністерство внутрішніх справ будуть вносити зміни в правила дорожнього руху.

Про це заявив заступник начальника ДАІ МВС України Сергій Будник, передає Сегодня.

"Питання забезпечення безпеки дорожнього руху є актуальним для нашої держави. Сьогодні Державтоінспекцію, як і всі МВС, чекає реформування. Ми хочемо прийняти декларацію, щоб вона стала дорожньою картою, за якою ми будемо працювати", - каже Будник.

За його словами, крім декларації, чиновники також хочуть розробити законопроект щодо поліпшення безпеки дорожнього руху та внести його на розгляд в Кабінет міністрів. Восени цього року розраховують прийняти проект закону.

Будник не розкриває, в чому саме полягатимуть зміни, але запевняє, що штрафи підвищуватися не будуть. "Зміни стосуються підготовки водіїв, пропаганди дотримання правил дорожнього руху, медоглядів. Також ми плануємо працювати над автоматичною фіксацією порушень ПДР", - зазначає Будник.

На сьогоднішній день Україна має сумну статистику ДТП. У країні в аваріях гине 10,6 осіб на 100 тисяч населення. В Європі - 5,5 на 100 тисяч. В середньому в ДТП щороку гине близько 5 тисяч осіб, а травмуються - 40 тисяч. З них чверть стає інвалідами.

"У минулому році відбулося близько 200-230 тисяч ДТП. На жаль, за останні 6 місяців цього року кількість ДТП збільшилася порівняно з аналогічним періодом минулого року. Це пов'язано, насамперед, з останніми подіями в Україні", - підкреслив Будник.

Зараз ви читаєте новину «Восени ДАІ змінить правила дорожнього руху в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути