Ексклюзиви
пʼятниця, 20 лютого 2015 18:15

Новий Kia Sorento успішно пройшов краш-тест IIHS

Страховий інститут дорожньої безпеки (IIHS) перевірив безпеку кросовера Kia Sorento в серії краш-тестів.

Корейський кросовер Kia Sorento за один рік став безпечнішим, стверджують фахівці інституту IIHSВ. Під час найскладнішого американського краш-тесту з фронтальним ударом об мале перекриття кузов зберіг життєвий простір салону. В результаті зіткнення стійка біля порога змістилася на 10 см, а манекен переміщався в дозволених межах і зустрівся з подушками безпеки так, як це передбачено конструкторами. Оцінка за тест - "добре".

У тестах із середнім перекриттям, при бічному ударі, оцінці захисту даху, а також роботи ременів і подушок безпеки автомобіль з гідністю витримав усі негаразди і отримав високу підсумкову оцінку.

 

У минулому році IIHS вже розбивав "Соренто" і тоді модель показала себе не з кращого боку - при фронтальному ударі про мале перекриття структура кузова значно деформувалася, при цьому в районі ніг водія стійка просунулася в салон на 28 сантиметрів, а бічна подушка безпеки не спрацювала.

Краш-тест з малим перекриттям (25% зі сторони водія) передбачає удару машини об нерухому перешкоду висотою 1.5 метра на швидкості 40 миль/год (64 км/год).

Зараз ви читаєте новину «Новий Kia Sorento успішно пройшов краш-тест IIHS». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути