понеділок, 01 вересня 2014 14:43

Волонтери зробили броньовик для АТО на базі Nissan Patrol
17

Фото: autoconsulting.ua

Волонтери виготовили і привезли бійцям в зону АТО ще один бронеавтомобіль, який допоможе добровольчим батальйонам патрулювати місцевість.

Активісти з Києва розробили модель класу MRAP (англ. Mine Resistant Ambush Protected - захищені від підриву і атак із засідок). Це вже друга така машина, яку відправили в зону АТО. Перша (Скорпіон) вже місяць служить українським військовим.

За основу Скорпіона-2 був узятий вже не УАЗик, а дизельний Nissan Patrol 1987 року. Це найкраща база для виробництва броньовиків, кажуть автори проекту.

При виготовленні першого Скорпіона була відпрацьована технологія бронювання з підручних і доступних матеріалів. Виходячи з попереднього досвіду, роботи йшли швидше і більш конструктивно, з урахуванням побажань.

Скорпіон-2 вже прибув на передову. З Києва він їхав своїм ходом, подолавши в цілому близько 800 км. "Хлопці задоволені!" - резюмують волонтери.

Зазначимо, що витрати на виробництво однієї машини складають від 30 до 40 тисяч гривень, плюс вартість донорського шасі. На виготовлення йде близько десяти днів.

Автори проекту не зупиняються на досягнутому. У планах активістів і далі постачати такі необхідні бійцям броньовані автомобілі.

Зараз ви читаєте новину «Волонтери зробили броньовик для АТО на базі Nissan Patrol». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути