четвер, 09 лютого 2017 11:34

Volkswagen переходить на гібридні двигуни

Volkswagen переходить на гібридні двигуни

Німецький концерн Volkswagen відмовляється від дизельних двигунів, переключається на гібридні. Наступні покоління моделей Golf, Polo і Up Volkswagen оснастить бензиновими турбомоторами з невеликими електродвигунами.

Таке рішення автовиробник ухвалив через обмеження викидів CO2 в Європі і зниження попиту на дизельні автомобілі.

Наприклад, новий хетчбек Golf обладнають бензиновим турбодвигуном об'ємом 1,5 л з 48-вольтовою електричною установкою потужністю 15 к. с., передає autoconsulting.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Nissan Leaf став катафалком

Спочатку компанія планувала допрацювати дизельний двигун і додати його в лінійку моторів до 1,5-літрового бензинового турбомотору. Але витрати на це виявилися занадто високі, та й вимоги до викидів у Європі стали жорсткішими. Згідно з ними, всі нові дизельні мотори після 2020 року повинні мати технологію очищення відпрацьованих газів. У цьому разі вартість компактного автомобіля зросте одразу на 600-800 євро.

"З дизелем покінчено. У невеликих автомобілях на зразок Polo і Up з 2020 року встановлювати дизельні мотори буде занадто дорого. Зокрема, для додавання дизельного палива в Polo доведеться витратити 25 процентів від вартості самого автомобіля", - заявив глава відділу досліджень і розробок бренду Френк Уелш.

За його словами, автівки переобладнають гібридними двигунами протягом максимум п'яти років.

Разом з Volkswagen припинити випуск дизельної модифікації вирішили й інші автовиробники: Тоуота, Renault, Peugeot та Mercedes-Benz.

2015 року Агентство з охорони навколишнього середовища виявило, що Volkswagen навмисно занижувала показники викиду шкідливих речовин дизельними двигунами. В реальних умовах руху автомобілі викидали в атмосферу до 40 разів більше шкідливих речовин, ніж заявив автовиробник.
Зараз ви читаєте новину «Volkswagen переходить на гібридні двигуни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути