четвер, 18 грудня 2014 19:30

Українські автодизайнери спроектували КрАЗ майбутнього
3

Українська дизайн-студія DIGITEC Visual Engineering представила проект магістрального тягача КRAZ-K1.

Незважаючи на те, що Кременчуцький автозавод останнім часом робить ставку на машини безкапотного компонування, в українській дизайн-студії DIGITEC Visual Engineering вирішили створити машину традиційну для даної марки - капотного компонування. Причому це проект не просто автомобіля, а магістрального тягача, пише infocar.ua.

Керівник дизайн-студії DIGITEC Visual Engineering Костур Олександр вважає, що у тягача KRAZ-K1 є багато переваг. Це краща аеродинаміка - капотный тягач має менший опір повітря, ніж безкапотник. Крім того, для зниження витрати палива передбачається використовувати надширокі односхилі шини на задніх мостах, а також спеціальні висувні спойлери між кабіною і передньою стінкою причепа.

Друга важлива перевага KRAZ-K1 - більш висока безпека активна і пасивна, адже збільшена колісна база робить машину стійкішою на дорозі, а капот у разі зіткнення поглинає основну енергію удару.

Тим не менш, основний недолік капотних магістральних тягачів залишився - це обмеження довжини автопоїзда в Європі (в Америці вони стосуються тільки причепа/напівпричепа, а тому тягач може бути будь-якої довжини). Нагадаємо, що в більшості країн ЄС макимсмальное дозволена довжина автопоїзда становить 18,75 м і лише в Швеції і Фінляндії може досягати 25 м. В Україні, як і в Росії, поки можна автопоїзда довжиною до 22 м.

Зараз ви читаєте новину «Українські автодизайнери спроектували КрАЗ майбутнього». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути