вівторок, 21 жовтня 2014 16:46

У Дубаї показали найшвидшу в світі машину медичної допомоги

У Дубаї показали автомобіль, який є "найшвидшою машиною швидкої допомоги в світі". Ним є спецверсія купе Lotus Evora, яку розсекретили в рамках виставки GITEX.

Медична Lotus Evora здатна розігнатися з місця до 100 км/год за 4,8 секунди і розвинути майже 300 км/год максимальної швидкості. Про технічні подробиці спецверсії суперкара не повідомляється. Судячи з усього, "начинка" "Евори" залишилася без змін. Нагадаємо, найпотужніша версія Lotus Evora пропонується з 3,5-літровим двигуном V6 потужністю 350 кінських сил.

Незвичайна Lotus Evora буде обладнана всім необхідним для проведення реанімації пацієнтів. Наприклад, в автомобілі є дефібрилятор, кисневі балони, а також все для надання допомоги при переломах.

"Кожна зайва секунда може коштувати людині життя, тому екстрена допомога має прибувати як можна швидше", - пояснює 29-річний Заїд Аль Мамари, один з медиків, які отримали право працювати на новому автомобілі. Всього в Дубаї таких фахівців налічується 50, кожен з яких пройшов спеціальну підготовку.

Вартість медичної Lotus Evora оцінюється приблизно в 160 тисяч доларів США.

 
 
 
Зараз ви читаєте новину «У Дубаї показали найшвидшу в світі машину медичної допомоги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути