вівторок, 12 липня 2011 20:13

У червні українці найбільше купили "Хюндаїв"

У червні в Україні продали  2118 автомобілів "Хюндай" і  2063 ВАЗів, тобто  вже другий місяць поспіль "Хюндай" є лідером продажів в Україні. Південнокорейська марка зайняла 12,68% українського ринку, російська — 12,35%.

Вітчизняний автовиробник ЗАЗ посів третє місце за продажем машин. Він збув 1452 легковики, зайняв 8,69% українського автомобільного ринку. Рік тому за продажами автомобілів перше місце посідав ВАЗ, друге — ЗАЗ, третє — "Хюндай".

"Витіснення "Хюндаєм" російського ВАЗу з першого місця за продажами було явищем водночас і несподіваним, і прогнозованим. Несподіваним, бо російський автовиробник давно вже лідирує в Україні й всі вже до цього звикли, а прогнозованим, тому що популярність ВАЗів щороку зменшувалася, а "хюндай" натомість цьогоріч вивів нові моделі "акцент" та "елантру", - розповів Олег Оменицький, директор компанії "Авто-консалтинг".

За словами Оменицького, АвтоВАЗ цього року скоротив кількість своїх дилерів і зняв з виробництва "Ладу Калину седан", що користувалася популярністю.

"До того ж, - додав Оменицький, - за останні роки росіяни не пропонували нових моделей. Часто були труднощі із замовленням машин, з комплектацією чи кольором.  Продукція ВАЗу впродовж року дорожчала. Та й український споживач змінився. Українцям наразі потрібні комфортні, сучасні, добре укомплектовані машини. А у корейців навпаки, росла якість та з'являлися нові моделі. "Хюндай" своїми цьогорічними новинками переманив клієнтів німецьких автомобілів. Наприклад, новий "акцент" за червень придбало понад 800 осіб. Це говорить про те, що цей автомобіль є чудовим співвідношенням ціни та якості".

Оменицький вважає, що  протягом року на деякий час можливе повернення ВАЗу на першу місце за продажами, однак стійкої першості у російської марки швидше за все не буде.

Зараз ви читаєте новину «У червні українці найбільше купили "Хюндаїв"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути