пʼятниця, 08 липня 2011 10:49

Літаючі автомобілі випустили на дорогу
9

Фото: Фото: fyjs.cn

Перший в світі гібрид легкомоторного літака і автомобіля дозволили експлуатувати. Незабаром літаючий автомобіль з'явиться на дорогах США.

Заради того, щоб моделі Terrafugia Transition дозволили їздити й літати, довелося внести зміни у чинне законодавство США. Transition дозволено було використовувати нестандартні шини і прозорий полікарбонат замість традиційного безпечного автомобільного скла.

Перші гібриди Transition повинні поступити в продаж в кінці 2012 року за ціною $ 200 тисяч.

Літаючий автомобіль розрахований на двох чоловік - водія і пасажира, якому також дістанеться функція другого пілота. Для керування таким транспортним засобом будуть потрібні не тільки права, але і ліцензія пілота. У компанії говорять, що всіх покупців "автолета" навчать пілотуванню за 20 годин.

На дорозі літаючий автомобіль витрачає близько 6,72 л. на 100 км, що непогано і для звичайних автомобілів. Дальність польоту гібрида складає 790 км, крейсерська швидкість - 172 км на годину. При використанні як автомобіля Transition складає крила по натисненню кнопки в салоні.

Нагадаємо, нещодавно австралійський пілот у відставці побудував літаючий мотоцикл. Hoverbike може злітати на висоту до 3000 метрів, розвиваючи швидкість приблизно до 200 км / год, стверджує винахідник.

Зараз ви читаєте новину «Літаючі автомобілі випустили на дорогу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути