четвер, 20 листопада 2014 17:19

У Британії запустили автобус, який працює на екскрементах
4

Між англійськими містами Брістоль і Бат запущений автобус, що працює на відходах життєдіяльності людини.

В якості палива в транспортному засобі, який отримав назву "Bio-Bus" застосовується так званий "біометан" - газ, що отримується при переробці стічних вод та харчових відходів.

За словами творців неординарного автобуса, для повної заправки бака досить річного обсягу відходів життєдіяльності 5 осіб. Цього вистачить на 305 кілометрів пробігу "буса", повідомляє видання Dailymail.

По суті, пасажири даного автобуса їздять на власних продуктах життєдіяльності і тим самим вони не тільки скорочують кількість побутових відходів, але і знижують рівень викидів CO2, оскільки в результаті згоряння біогазу виділяється менше вуглекислого газу порівняно із звичайною соляркою.

На даний момент "біометан" виробляється компанією GENeco, якій належить водоочисна станція в місті Уессекс. За словами керівника підприємства Мохамеда Садіка, на сьогоднішній день транспортні засоби з ДВЗ, є одним з основних джерел забруднення навколишнього середовища і новий, екологічно чистий газ в перспективі дозволить очистити повітря британських міст.

"Представлений автобус доводить, що людські фекалії і залишки нашої їжі насправді є цінним енергетичним ресурсом. Їжа яка непридатна для вживання   не повинна викидатися - її необхідно збирати і переробляти в паливо", - зазначила виконавчий директор екологічної організації Шарлотта Мортон.

Зараз ви читаєте новину «У Британії запустили автобус, який працює на екскрементах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути