вівторок, 21 січня 2014 10:55

Штрафи ДАІ можна оплатити через інтернет

Штрафи ДАІ можна оплатити через інтернет
Штрафи ДАІ тепер можна сплатити онлайн. На сайті відомства з'явилися два посилання на сайти, через які можна здійснити оплату, не виходячи з дому, пишуть Вести.

Одне з посилань - перелік сайтів банків, а друга - спеціально створений для оплати штрафів ресурс ukrpayment.com.ua, який "знаходиться в дослідно - промислової експлуатації".

"Ми цілий місяць перед новим роком шукали тих, хто захоче надати нам майданчик для оплати штрафів. І ось знайшли фірму, яка відгукнулася. Ніяких договорів з нею ми не укладали, співпраця безкоштовна", - сказав начальник Центру безпеки дорожнього руху та автоматизованих систем ДАІ МВС України Сергій Будник.

Зокрема, на сайті можна покроково здійснити оплату буквально за п'ять хвилин, але з вашої картки також зніметься комісія банку - 2,5% від суми.

Як розповіли у фірмі Фетпейментс, яка розробила сайт користувачам не потрібно буде реєструвати в ДАІ оплату штрафу, тому що платіж проходить безпосередньо на казначейство. А бази ДАІ і казначейство обмінюються даними автоматично".

До речі, до квітня ДАІ готує ще одне корисне нововведення. "На нашому сайті кожна людина зможе відстежити стан своїх штрафів - оплачені вони чи ні, і чи не з'явилися нові", - говорить Сергій Будник. За його словами, кожен водій зможе зареєструватися на сайті і через особистий кабінет перевіряти стан своїх штрафів.

"Зараз ми розробляємо цю опцію", - додав Будник.
Зараз ви читаєте новину «Штрафи ДАІ можна оплатити через інтернет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі