середа, 04 грудня 2013 13:00

ДАІ буде штрафувати за наклейки на номерах із символом Євросоюзу

ДАІ буде штрафувати за наклейки на номерах із символом Євросоюзу
З минулої п'ятниці водії Києва почали обклеювати номерні знаки своїх автомобілів символами Євросоюзу. На Євромайдані можна отримати наклейку, яка закриє герб і прапор України на номерному знаку, замінивши його на "зоряне кільце" Євросоюзу на синьому тлі. Представники ДАІ вважають такі "флешмоби" протизаконними і загрожують штрафами за невідповідність номерного знака стандартам України. Штраф до 340 гривень.

У прес-службі ДАІ повідомляють: "Дії по зміні зовнішнього вигляду номери незаконні, регулюються статтею 30.2 ПДД і першою частиною 121-ї статті Кпап. Інспектор ДАІ може оштрафувати водія з такою наклейкою". Пройшовши по посиланнях на законодавство, дійсно є відповідні записи:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Болгарські тюнери прокачали "шістку" BMW

ПДР 30.2. Забороняється змінювати розміри, форму, позначення, колір і розміщення номерних знаків, наносити на них додаткові позначення або закривати їх, вони повинні бути чистими і достатньо освітленими".

КупАП 121.1 Експлуатація водіями транспортних засобів, ідентифікаційні номери складових частин яких не відповідають записам у реєстраційних документах, знищені або підроблені-тягне за собою накладення штрафу від п'ятнадцяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Зараз ви читаєте новину «ДАІ буде штрафувати за наклейки на номерах із символом Євросоюзу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути