субота, 12 грудня 2015 10:00

Почали виплати клієнтам збанкрутілих страхових компаній

Почали виплати клієнтам збанкрутілих страхових компаній
фото: rbc.ua

Почали виплати клієнтам збанкрутілих страхових компаній "Лафорт" та "Авіоніка". Їхній обсяг складе 33 млн. грн , прогнозує Володимир Шевченко, генеральний директор Моторного (транспортного) страхового бюро.

Цим компаніям ліквідували баланс восени цього року, а процес визнання їх банкрутами розпочався ще 2-3 роки тому.

"Щодо боргів по СК "Лафорт", то всі, хто не встиг подати заяви на компенсацію, зможуть це ще зробити. Минулого місяця бюро вже виплатило перші компенсації. Рішення прийняли зараз, не тому, що раніше хотіли затягнувати, а тому, що це тривалий процес", - зазначив Володимир Шевченко.

Наразі в МТСБУ вже отримало понад 400 додаткових справ по врегулюванню зобов'язань "Лафорт".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підняття страхових виплат не вплинуть на вартість полісів - експерт

"Потерпілі СК "Авіоніка" чекали страхового відшкодування 3 роки, СК "Лафорт" - 2 роки. Ми готові запевнити клієнтів, що МТСБУ здійснить відшкодування в максимально короткі строки після отримання від ліквідатора всіх необхідних документів. Фондів МТСБУ достатньо для виконання всіх вимог за договорами ОСЦПВ СК "Авіоніка" та "Лафорт"", - розповів Володимир Шевченко.

Нагадаємо, за 10 місяців страховий ринок зібрав 2,4 млрд грн страхових премій та здійснив виплати на 875 млн грн. Страхові премії, порівняно з 2014 роком, збільшились на 19 відсотків.

Також у Верховній Раді зареєстрували законопроект, який передбачає поетапне підвищення розмірів страхових сум до рівня країн Європейського Союзу. Ці суми більше схожі на справжній захист постраждалих і забезпечити їх реально без суттєвого підвищення цін.

Зараз ви читаєте новину «Почали виплати клієнтам збанкрутілих страхових компаній». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути