вівторок, 08 грудня 2015 18:19

Підняття страхових виплат не вплинуть на вартість полісів - експерт

Підняття страхових виплат не вплинуть на вартість полісів - експерт
фото: yak-prosto.com

Верховна Рада реформуватиме страхову галузь. Відповідний законопроект зареєстрували у ВРУ.

Зокрема, документ передбачає поетапне підвищенняи розмірів страхових сум до рівня країн Європейського Союзу. Ці суми більше схожі на справжній захист постраждалих і забезпечити їх реально без суттєвого підвищення цін, - каже Gazeta.ua Мачей Шишко, голова правління страхової компанії PZU в Україні.

Проте, зараз Україна не готова повністю перейняти досвід Європейських країн.

"У Великобританії поліс автоцивілки для молодого водія коштує більше, ніж деякі вживані автомобілі, тому що ймовірність настання ризику у такого водія значно вище, ніж у досвідченого. Однак поліс можна здешевити, якщо страховка буде поширюватися на всю його сім'ю, і діятиме лише за умови спільної поїздки з одним з її членів. У нинішній ситуації реалізувати таке в Україні практично нереально. У першу чергу, через те, що вартість автоцивілки менше, ніж ціна 1 заправки повного бака палива. По-друге, вона фіксована і формується лише за кількома параметрами", - розповів Мачей Шишко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мінекономіки запустило сервіс для розрахунку вартості авто

Щодо підвищення ціни, потрібно комплексно переглядати як тарифи, так і страхове покриття, у тому числі і щодо життя та здоров'я потерпілих

"Ніякої справедливої ​​ціни тут бути не може. Бити по кишені високоризикових водіїв неможливо. Яка різниця в ціні на автоцивілки для наших водіїв - один бак бензину або півтора? А ось якщо ціна буде варіюватися між вартістю бака бензину і подвійною вартістю машини - це вже інша історія. Якщо говорити про підвищення потрібно комплексно переглядати як тарифи, так і страхове покриття, у тому числі і щодо життя та здоров'я потерпілих. Хотілося б нагадати, що Україна як держава зобов'язалася наближати своє законодавство до вимог Директиви ЄС №2009/103/ЄС зі страхування цивільної відповідальності, де вказані мінімальні суми покриття обов'язкового страхування на рівні 1 млн. євро. Ці суми більше схожі на справжній захист постраждалих і забезпечити їх реально без суттєвого підвищення цін", - додав Мачей Шишко.

Також закон передбачає вдосконалення системи корпоративного управління МТСБУ. Як розповів Шишко, МТСБУ – це страховики, які об'єдналися для узгодження своєї роботи. В ідеалі діяльність цього об'єднання має бути непомітною для суспільства. Якщо кожен страховик буде працювати згідно закону, виконуючи свої зобов'язання, ніяких питань про управління та вдосконалення виникати не буде.

Зараз ви читаєте новину «Підняття страхових виплат не вплинуть на вартість полісів - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути