четвер, 10 грудня 2015 15:52

За 10 місяців українські автомобілісти сплатили за страхування 2,4 млрд гривень

За 10 місяців українські автомобілісти сплатили за страхування 2,4 млрд гривень
фото: ictv.ua

З січня по листопад в Україні страхові компанії отримали 2,4 млрд грн премій. Про це повідомив Gazeta.ua Володимир Шевченко, гендиректор Моторного транспортного бюро України.

"За 10 місяців ринок зібрав 2,4 мільярдів гривень страхових премій. Виплачено 875 мільйонів гривень. Страхові премії, порівняно з 2014 роком, збільшились на 19 відсотків.Виплати збільшились на 8,1 відсоток. Стало менше скраг на страхові компанії. Ми бачимо незначне зниження рівня виплат. Як правило, премії обганяють виплати, це такий індикативний показник. Він з часом вирівняється", - розповів Володимир Шевченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підняття страхових виплат не вплинуть на вартість полісів - експерт

Середня премія виросла цього року і склала 414 грн. Тобто зросла на 33%. Це зумовлено застосування підвищених коофіцієнтів. Також вплинуло те, що компанії перестали демпінгувати. Також обслуговування автомобілів та запчастини зросли в ціні.

Як зазначив Володимир Шевченко, кількість відмов у виплаті страхового відшкодування в 2015 році скоротилося вдвічі. Якщо в 2014 році частка відмов становила 8,34% (8 013 справ) від заявлених страхових випадків, то за 10 місяців 2015 їх частка склала 4,26% (3147 справ).

Нагадаємо, у Верховній Раді зареєстрували законопроект, який передбачає поетапне підвищення розмірів страхових сум до рівня країн Європейського Союзу. Ці суми більше схожі на справжній захист постраждалих і забезпечити їх реально без суттєвого підвищення цін.

Зараз ви читаєте новину «За 10 місяців українські автомобілісти сплатили за страхування 2,4 млрд гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути