середа, 22 жовтня 2014 12:08

Німці представили бюджетний електрокар Visio.M
7

Технічний університет Мюнхена (TUM) представив прототип "доступного і безпечного" електрокара Visio.M. Прем'єра новинки, яка створювалася за участю провідних фахівців в області автоіндустрії, відбудеться на мюнхенській виставці екологічно чистих транспортних засобів eCarTec.

Раніше повідомлялося, що в розробці Visio.M візьмуть участь фахівці кількох найбільших німецьких компаній, включаючи BMW, Daimler, Siemens і Continental.

Габаритна ширина і висота двомісного концепт-кара склала 1,55 і 1,31 метра відповідно. Маса електрокара разом з батареєю дорівнює 535 кілограмам, а коефіцієнт аеродинамічного опору становить 0.24. За словами розробників, вони намагалися зробити автомобіль настільки легким, наскільки це можливо. Зокрема, новинка отримала монокок, виконаний з посиленого углеволокном пластику, а також вікна з полікарбонату.

Visio.M оснастили 15-кіловатним електромотором (20 кінських сил), що живиться від комплекту літій-іонних акумуляторів ємністю 13,5 кіловат-годин. Силова установка дозволяє електрокару їздити зі швидкістю до 120 кілометрів на годину, а максимальний запас ходу склав 160 кілометрів. На повну зарядку батарей від 230-вольтової розетки йде від трьох до чотирьох годин.

Електрокар отримав систему безпеки, що включила радар і відеокамери, що сканують простір навколо автомобіля. "За мить до неминучого зіткнення" електроніка автомобіля приведе в дію спеціальні "внутрішні" подушки безпеки, вмонтовані в бампери і двері, які поглинуть енергію удару.

Крім того, при бічному зіткненні спрацюють преднатяжатели ременів, а сидіння автоматично відсунуться в протилежну від удару бік.

Visio.M також отримав інноваційну систему кондиціонування, що не вимагає великих витрат енергії. Електротермічний перетворювач працює за принципом "ефекту Пельтьє", при якому нагрів або охолодження відбувається при проходженні струму в місці контакту двох різнорідних провідників. При пропущенні струму в одному напрямку виділяється тепло, а при його проходженні у зворотний бік - тепло поглинається.

"Нашим проектом ми показали можливість споруди дуже легкого і безпечного електрокара, вартість якого може бути нижче порівнянного автомобіля з ДВЗ. Однак поки рано говорити про серійний випуск Visio.M, так як багато компоненти ще не адаптовані для масового виробництва", - зазначив один з керівників проекту професор Маркус Линкамп.

Зараз ви читаєте новину «Німці представили бюджетний електрокар Visio.M». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути