четвер, 31 липня 2014 13:11

Mazda5 та Nissan Juke провалили американский краш-тест IIHS

Американський страховий інститут дорожньої безпеки (IIHS) провів краш-тест 12 автомобілів, з яких чотири провалили випробування. Вищу нагороду за захист пасажирів Top Safety Pick+ змогла отримати лише одна модель - американский гібрид Chevrolet Volt.

Найгірший результат за підсумками випробувань показав мінівен Mazda5, що став однією з трьох моделей з найгіршим захистом при ударі з 25-процентним перекриттям (інші дві - це седан Kia Forte (Cerato) і гібрид Toyota Prius V. У ході краш-тесту кермо змістилося назад і вправо на 15 і 14 сантиметрів відповідно, через що голова манекена зісковзнула з подушки безпеки і вдарилася об передню панель.

Крім того, у "Мазди" взагалі не спрацювала бічна шторка безпеки (через це уламки елементів кузова потрапили в салон і могли поранити пасажирів), сильно змістилася назад передня стійка, а передній двері з боку водія вийшла з отвору і відчинилися. Також в організації зазначили ризик отримання серйозних травм стегна і лівої гомілки водія.

Крім Mazda5, оцінки "погано" удостоївся компактвен Fiat 500L, а також кросовер Nissan Juke і електричний хетчбек Nissan Leaf. Італійської моделі бали зняли за сильне зміщення рульової колонки і ризик важких травм ніг, а у "Нісанів" шторка безпеки ненадійно захищає голову водія від удару об стійку кузова.

 

Краще всіх краш-тест з 25-процентним перекриттям пройшов кросовер MINI Countryman. Фахівці відзначили міцний каркас безпеки, а також за коректний натяг ременів і спрацьовування подушок, контролювали зміщення манекенів при ударі. Датчики зафіксували невелику ймовірність отримання  серйозних при реальній аварії.

Зараз ви читаєте новину «Mazda5 та Nissan Juke провалили американский краш-тест IIHS». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути