понеділок, 18 серпня 2014 18:40

Jaguar випустить шість автомобілів п'ятдесятирічної давності
15

Jaguar вирішила повернутися в минуле і випустити шість автомобілів п'ятдесятирічної давності. Мова йде про спорткарі Lightweight E-Type, який встав на конвеєр в 1963 році, забезпечивши англійської автовиробникові серйозний поштовх у подальшому розвитку спортивних машин.

Спочатку було вирішено випустити 18 примірників авто, однак світ побачили лише 12 спорткарів. Відсутні автомобілі, як раз і будуть побудовані для поціновувачів класики. Проектуванням спорткупе займалися фахівці підрозділу Jaguar Land Rover Special Operations, перед якими стояло нелегке завдання знайти компроміс між оригінальним ретро дизайном і сучасними вимогами, що пред'являються до безпеки і комфорту транспортних засобів.

Монокок, знімний дах і окремі кузовні деталі (двері, капот і багажник) вручну виготовили з алюмінію, що дозволило зробити модифікацію Lightweight на 114 кг легше стандартного E-Type. Всередині автомобіля встановили сидіння з хорошою бічною підтримкою, обтягнуті шкірою конноллі, п'ятиточкові ремені безпеки, триспицеве дерев'яний кермо, алюмінієву ручку коробки передач, вогнегасник і трубчастий каркас безпеки. При цьому спорткар має "голий" металевий підлогу і практично повністю позбавлений обшивки кузовних панелей. Jaguar Lightweight E-Type приводиться в рух 3,9-літровим рядним шестициліндровим двигуном з потрійним карбюратором Weber, що розвиває максимальну потужність 340 кінських сил і максимальний крутний момент 380 ньютон метрів. У парі з мотором буде працювати механічна чотириступінчаста трансмісія з довгими передачами.

Зараз ви читаєте новину «Jaguar випустить шість автомобілів п'ятдесятирічної давності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути