вівторок, 22 квітня 2014 18:49

Daimler і BYD представили спільний електрокар
8

Daimler і китайський партнер BYD розкрили деякі подробиці їх електромобіля Denza. Як було оголошено на пекінському автосалоні, серійна версія поєднує в собі досвід Daimler в автомобілебудуванні з технологіями батарей від BYD.

Цей електромобіль буде проводитися виключно для Китаю на спільному підприємстві Shenzhen BYD Daimler New Technology Co. За продуктивність Denza відповідає повністю електрична силова установка, що виробляє 86 кВт (115л.с.). Максимальний крутний момент становить і 290 Нм (214 фунт-фут).

За заявою творців, електромотор забезпечує автомобілю максимальною швидкістю 150 км/год, дальність ходу - до 300 кілометрів від повної батареї. Заряджати їх можна буде від звичайної розетки, хоча ефективніше через спеціальні зарядні пристрої. Їх можна встановити у будинках або офісах за заявкою. Відновити заряд батареї можна за 1-7 годин в залежності від умов.

До речі, виробник обіцяє, що акумулятор 47,5 кВт розташований у безпечному місці внизу кузова і у разі аварії автоматично вимикається, а слідом швидко розряджається до рівня нижче критичного.

У салоні Denza може розміститися до п'яти осіб, а багажник пропонує до 460 літрів. Серед цікавих особливостей базової версії зазначимо 18-дюймові легкосплавні диски, оригінальні шкіряні сидіння і мультимедійну систему, що має 8-дюймовий сенсорний екран. Дорожча комплектація також запропонує потужну аудіосистему Harman Kardon, ксенонові фари з адаптивною системою освітлення, супутникову систему навігації.

У продаж електрокар планують запустити у вересні 2014 року зі стартовою ціною 369000 юанів (59 250 доларів). Цікаво й те, що за допомогою спеціальних державних програм Китаю, загальна ціна може бути знижена майже до юанів 120000 (19 268 доларів).

Зараз ви читаєте новину «Daimler і BYD представили спільний електрокар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути