пʼятниця, 30 січня 2015 13:20

Американці назвали "найсмертоносніші" автомобілі

Американці назвали "найсмертоносніші" автомобілі

Американський Страховий інститут безпеки дорожнього руху (IIHS) провів масштабне дослідження статистики аварій у США за чотирирічний період і назвав дев'ять моделей, які жодного разу не були замішані в ДТП зі смертельним результатом. У список входять в основному позашляховики і кросовери. 

За словами виконавчого віце-президента IIHS Девіда Зубі, узагальнена статистика мінтрансу Сполучених Штатів і страхових компаній називає в числі моделей з нульовою смертністю наступні (список в алфавітному порядку): Audi A4 4WD, Honda Odyssey, Kia Sorento 2WD, Lexus RX 350 4WD, Mercedes-Benz GL-Class 4WD, Subaru Legacy 4WD, Toyota Highlander Hybrid 4WD, Toyota Sequoia 4WD, Volvo XC90 4WD.

А ось список найбільш "смертоносних" моделей за 2009-2012 роки (в дужках наведено кількість загиблих на мільйон зареєстрованих автомобілів одного покоління): Kia Rio (149), седан Nissan Versa (130), Hyundai Accent (120)

"Статистика лише підтверджує твердження про те, що в цілому великі автомобілі безпечніші маленьких, а повнопривідні - моноприводних, - каже Зубі, - при цьому смертність на дорогах в цілому також неухильно знижується і за останні три роки впала більш ніж на третину. Наші підрахунки показують, що якщо б сьогодні конструкція автомобілів залишалася такою ж, як в 1985 році, на дорогах щорічно гинули б на 7700 осіб більше".

 

Зараз ви читаєте новину «Американці назвали "найсмертоносніші" автомобілі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути