четвер, 25 квітня 2013 15:56

Коти британської породи сплять 16 годин у день
6

Фото: Фото: Ольга Швед

Львів'янка Євгенія Мацерук більше 10 років тримає вдома котів породи "британська короткошерста". Кошенят від власних котів продає і дарує знайомим. Каже, це найкраща порода для зайнятих роботою людей.

Британців часто купують бізнесмени, які цілий день працюють чи подружні пари. На відміну від інших порід, британські коти легко переносять самотність і не докучають господарю.

"У мене вдома живуть троє котів породи британські короткошерсті. Всі схожі між собою, але мають різні характери. 5-річна Маркіза ходить слідом за мною. Коли я лягаю читати на диван, вона усідається просто на книгу. Може заскочити і влягтися на клавіатуру ноутбука. Зігнати важко. А от 3-річний Барс - справжній пустун. Він побив дві вази і кілька чашок. Любить заскочити на верхні полиці, лазити поміж речей. Зате коли втомиться - відкриває лапою шафу з одягом і там у одязі спить півдня. Третя кішечка - 8 річна Майя не дозволяє мені спізнюватися на роботу. Лише задзвонить будильник, застрибує на ліжко і нявкає - так будить. Раніше до дзвінка не чіпає. І по вихідним не будить. Цю особливість мають лише кицьки цієї породи", - розповідає Євгенія.

Британці сплять більшу частину доби: у середньому 16 годин вони проводять уві сні. У догляді ці коти невибагливі. Їдять з охотою сухий і мокрий корм різних виробників. Вичісувати потрібно регулярно раз на тиждень спеціальною щіточкою, мити - раз у півроку. Треба зробити щеплення і показувати ветеринару хоча б раз в рік.

"Це дуже розумна порода, кота можна навчити навіть командам. Мої знають "місце", "лежати", приносять іграшку. А ще вони дуже чутливі. Ніколи не набридають і не нав'язуються, коли відчувають, що зараз не до них. Дуже люблять гратися, але тоді, коли самі хочуть. На гостей реагують із цікавістю, завжди приходять у вітальню, де більше людей", - каже Євгенія.

Кошенята британської породи відносно недорогі. Придбати кошеня у клубах заводчиків можна від 150 доларів.

Зараз ви читаєте новину «Коти британської породи сплять 16 годин у день». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути