пʼятниця, 05 квітня 2013 16:30

Коти породи мейн-кун з'їдають в 2 рази більше корму

Тетяна Щеглова минулими вихідними привезла свого кота Адвента на виставку котів, що проходила у столичному Українському домі.

"Коти породи мейн-кун виростають великими. Дорослий кіт важить від 7 до 16 кілограмів. Відповідно, їжі їм потрібно в два-три рази більше, ніж звичайним котам", - сказала Тетяна.

"Адвент раніше важив 10 кілограмів, але на весну схуд на два. Він їсть усе, але найбільше любить свіже м'ясо. Як тільки почує його запах, стає на задні лапи і починає муркотіти. Ще йому подобаються свіжі огірки і морква. За раз може з'їсти кілограм овочів", - додала вона.

Також Тетяна Щеглова розповіла, що перед виставкою водила свого кота до салону краси. Витратила близько 500 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бузкового бичка назвали Юрчиком

"Там його викупали, постригли й обрізали нігті. Всі ці процедури роблю Адвенту вдома, але цього разу просто не встигла. Хоч коти цієї породи мають довгу і густу шерсть, вона не потребує особливого догляду. Адвента купаю раз на місяць, а розчісую кожні три дні. Привчила його до цього змалку, тому він не сильно вередує. Але інколи показує свій характер і тікає з ванної кімнати", - розповіла Щеглова.

Киянин Іван Піддубний привіз на виставку свого мейн-куна Бісмарка. Йому 4 роки, він важить 10 кг.

"Свого кота виводжу на прогулянку на повідку. Самого відпускати боюся, бо він запросто може напасти на собаку. Якось напав на одного пса з нашого будинку, то тепер той минає Бісмарка десятою дорогою", - розповів Піддубний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 3-річний дресирувальник росте з левеням

У клітці Бісмарк постійно крутився і нявкав. Один раз намагався відчинити лапою двері і вистрибнути.

"Кліток він не любить. Недавно возили Бісмарка у ветлікарню здавати аналізи. Тепер клітки асоціюються у нього із неприємними моментами", - пояснив господар.

"Бісмарк ніколи не брав участь у виставках. Цього разу привезли, щоб підшукати пару. Хочемо знайти підходящу кішечку для в'язки. Як тільки почалася весна, Бісмарк утік з дому. Сусід прийшов і розказує: "Я бачив вашого кота за 3 квартали. За ним 5 кішок бігають, а він ходить між них, як пан". Через два дні Бісмарк повернувся додому. Він має гарний нюх і легко може знайти дорогу назад", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «Коти породи мейн-кун з'їдають в 2 рази більше корму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути