понеділок, 04 лютого 2013 06:00

Кота відлякує крем для рук

— Підібрала його маленьким у магазині, бо дуже жалісно нявчав, — розповідає про свого кота вінничанка Тетяна Довбенко, 26 років.

— А він тепер мітить усюди по хаті, не встигаю прибирати. Лишу на підлозі капці чи син кине іграшку — вже мокрі. Я пробувала всякі засоби — не помагають. Котом ніби й не чути, але він все одно робить своє діло. Замість на туалет — по кутах ходить. Каструвати не хочу, хай живе нормальним життям.

Подруга порадила, як відмити мітки. Плями на килимах, підлозі вимочує паперовим рушником. Або засипає дрібним наповнювачем для котячого туалету. Як убере сечу, пилососить. На одну частину води бере три оцту. Заливає на пляму й накриває папером. Як оцет висохне, посипає содою. Змішує півсклянки перекису водню з 0,5 чайної ложки рідкого мила. Доливає води до  повної склянки. Збовтує і розбризкує по соді, щоб узялося піною. За 2 год. піна зникає. Вичищає пилососом.

— Спершу сморід стає ще гидотнішим, але після промивання де й дівається. Кіт не знаходить своїх міток. Бетон на балконі відмила. Чищу так сходи і ліфт. Під вхідні двері ходять чужі коти, мітять.

Тетяна забрала з підлоги килими, щоб кіт їх не мітив. Тепер постелила назад.

Консультант столичного зоомагазину "Зоодім" Сергій Бондаренко має вдома трьох котів і кицьку.

— Багато залежить від індивідуальності тварини. Я мащу мітки кремом для рук. Кіт на те місце ніколи більше не піде. Для кішок використовую спрей "Акуратист". Обприскую меблі й килими. Коштує 55 гривень. Допомагає через раз. Спрей "8 в 1" вимиває застарілі плями й нейтралізує запах. Краще купіть аерозоль, що приваблює котів ходити в їхній туалет.

Зараз ви читаєте новину «Кота відлякує крем для рук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути