субота, 27 квітня 2024 23:45

Чому коти обожнюють спати в ногах господарів: шість причин

Чому коти обожнюють спати в ногах господарів: шість причин
Шість ознак, що коти хочуть спати в ногах своїх господарів Фото: pinterest

Сон кішок у ногах господаря має для них особливе значення.

Вони дуже люблять спати на ногах або біля ніг своїх господарів, і цьому є ціла низка причин. Про них розповіли marthastewart Кейт Льюз і Ніколь Севажо.

Безпека

Безпека - головна причина, через яку кішки сплять у ногах.

"Ми часто думаємо про кішок як про хижаків, які полюють на дрібних тварин, таких як гризуни та птахи. Але кішки також є здобиччю інших видів, таких як хижаки, койоти і лисиці. Таким чином, вони стали приділяти пріоритетну увагу пошуку безпечних місць для сну", - пояснює Льюз.

Край ліжка забезпечує підняту точку огляду, даючи змогу тваринам обстежити кімнату на предмет хижаків. Крім того, залежно від того, як розставлені меблі, з цього місця для сну кішці буде добре видно дверний отвір, через який у разі небезпеки вона може втекти.

Безперешкодний простір

Хоча кішки можуть бути дуже ласкавими, їм подобається особистий простір.

"Сон на краю ліжка гарантує, що їхня людина з меншою ймовірністю буде турбувати або вторгатися в їхній особистий простір, поки вони відпочивають. Кішки цінують свою незалежність і вважають за краще спати в такому місці, де рухи або присутність господаря не порушуватимуть їхній сон", - каже Севажо.

Температура

Ще одна причина, з якої тварина може вирішити спати біля ваших ніг, - це тепло.

"Кішки шукають теплі та затишні місця для сну, і ноги їхніх господарів можуть забезпечити саме це. Ноги часто випромінюють тепло, і кішки можуть знайти це тепло заспокійливим і заспокійливим", - продовжила Ніколь.

З іншого боку, якщо ваша кішка спить на краю ліжка, але подалі від ваших ніг, найімовірніше, вона шукає більш прохолодне місце для відпочинку з оптимальною температурою.

Зв'язок із людиною

Те, де спить кішка, також говорить про її зв'язок зі своїм господарем.

"Кішки почуваються в безпеці поруч із людьми, з якими вони пов'язані. Для деяких кішок це означає притискатися до рук свого опікуна або спати ночами у нього на грудях, але для багатьох інших такий контакт є приголомшливим", - зазначає Льюз.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як заспокоїти кота-бешкетника: лайфхак, про який має знати кожен власник

Сон біля ніг забезпечує тваринам зручне місце поруч з їхнім власником, зберігаючи при цьому певну відстань.

Запах

Ліжко пахне вами більше, ніж інші місця в будинку.

"Ваше ліжко зручне для кішки - незалежно від того, сплять вони в узголів'ї, десь посередині або біля ніг, - тому що воно просякнуте вашим запахом. Оскільки кішки покладаються на свій нюх, щоб відрізнити друга від ворога й оцінити своє оточення, ваш заспокійливий запах повідомляє кішці, що вона перебуває в безпечному місці для відпочинку", - резюмує Кейт.

Увага до їхнього власника

Кішки - дуже розумні тварини, здатні оцінювати комфорт свого господаря і відповідним чином коригувати свою поведінку.

"Обираючи спати в кінці ліжка, вони, можливо, намагаються не порушувати сон свого власника. Кішки можуть бути по-котячому уважними й обирати таке місце, де вони перебуватимуть поблизу, але при цьому знижується ймовірність розбудити господаря вночі", - підсумувала Севажо.

Щоб зрозуміти, чого хочуть коти та кішки, варто якийсь час за ними поспостерігати. Пухнасті улюбленці подякують вам за увагу і стануть здоровішими.

Пропонуємо поради зоологів, які допоможуть зрозуміти, що ваша кішка любить найбільше.

Зараз ви читаєте новину «Чому коти обожнюють спати в ногах господарів: шість причин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути