Ексклюзивы
суббота, 02 марта 2013 11:24
Вячеслав Грозный
Вячеслав Грозный
Заслуженный тренер Украины

"Барселона" потребує допомоги Гвардіоли

Я вважаю "Барселону" Пепа Гвардіоли найкращою командою у історії футболу. І дві останні поразки каталонського суперклубу — від "Мілана" та "Реала" ніяк не свідчать про кінець епохи "Барселони".

Клуб потерпає від життєвих обставин. Супергравці нікуди не поділися, команду не треба перебудовувати кадрово. Усі розмови про старіння Хаві та Пуйоля — балачки, які не мають відношення до дійсності. Через драматичні обставини відсутній тренер. Вони тиснуть на Мессі та його компанію.

Не думаю, що з "Міланом" підопічним Хорді Роури треба було грати ширше. Я помітив інше: у діях "Барселони" не було комбінацій, які передбачали включення третього гравця. Хаві та Іньєста комбінували вдвох і не залучали Бускетса, який би вривався у вільні зоні і заплутував футболістів "Мілана".

Проти "Реала" бракувало гнучкості, не завжди Дані Алвешу треба бути правим нападаючим. "Барса" не уміє грати від оборони, але і в атаці зараз вона неефективна. Все тому, що раніше каталонці пресингували, вступали у боротьбу за м'яч одразу після його втрати. Нині команда робити це не готова. Та ще й погано керована. Розрив у лініях "Барселони" зумовив ефективність улюбленої гри "Реала" — різкої, вертикальної.

Президент "Барселони" Сандро Россель у цій ситуації має зробити дві речі. Перше: підтримувати Віланову. Вірю, він вилікується. Кваліфікація у фахівця серйозна, інший тренер "Барсі", за здорового Тіто, не потрібен. Друге: зараз треба помічника-консультанта Роурі. Кройфф чи Субісаретта могли б це зробити. Найкраще - звернутися до Гвардіоли, який має зобов'язання перед "Баварією" тільки з липня.

Чемпіонат Іспанії "Барселона" уже виграла. У Лізі чемпіонів цілком здатна, щонайменше, пройти "Мілан". 50 на 50 — нічого ще неясно у цій парі.

Сейчас вы читаете новость «"Барселона" потребує допомоги Гвардіоли». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

6

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть