Ексклюзивы
понедельник, 14 декабря 2015 18:42

Астрономы опубликовали снимок разделенной планетарной туманности

Астрономи за допомогою камери EFOSC2 (ESO Faint Object Spectrograph and Camera) в обсерваторії ESO Ла Сілья нікого знімок незвичайної розділеної планетарної туманності, яка знаходиться в сузір ї Центавра. Про це повідомляється на сайті Європейської південної обсерваторії.

 

Газова хмара NGC 3699 являє собою планетарну туманність, яка відрізняється незвичайною плямистістю і темної расселиной, яка поділяє її навпіл.

Зазначається, що планетарні туманності утворюються на кінцевому етапі еволюції зірок, близьких за масою Сонця. Назва "планетарна туманність" з'єднання явилася тоді, коли подібні фрази об'єкти булі відкріті Вільямом Гершелем, оскільки в ті часи туманності виглядали такими ж туманними круглими об'єктами, як і планети Сонячної системи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені прогнозують збільшення тривалості доби на Землі

Наближаючись до кінця свого життя, зірки типу Сонця виснажують запаси водню в своїх надрах, що призводить до загасання в них ядерних реакцій. Ядро зірки у результаті починає стискатися під дією сил тяжіння і відповідно нагрівається, а холодні зовнішні шарі, навпаки, сильно розширюються. Незвично сильні зоряні вітри виштовхують газові оболонки зовнішніх частин зірки в навколишній простір. Оголюється зоряне ядро, від якого йде потужний потік ультрафіолетових променів, іонізуючих викинутий зіркою газ.

Нагадаємо, на Марсі знайшли інопланетні військові укріплення.

Сейчас вы читаете новость «Астрономы опубликовали снимок разделенной планетарной туманности». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть