Ексклюзивы
понедельник, 26 октября 2009 15:45

"Восьме чудо світу" виявилося лемуром

"Восьме чудо світу" виявилося лемуром

"Восьме чудо світу" виявилося лемуром

Вік останків самки примату, названої Ідою, палеонтологи оцінили як 47 млн років, і вона була представлена публіці як найдавніший предок людини, "сполучна ланка" між нами та іншими тваринами.

Відкриття раніше викликало бурю - останки називали "восьмим чудом світу". Група вчених з Нью-Йорка опублікувала в журналі Nature результати дослідження, згідно з яким Іда не має прямого родинного зв"язку з людьми. На їхню думку, це останки невеликого лемура або лорі.

Мова йде не про просте академічному суперечці. Іда - одне з найбільш значущих розкопок у сучасній палеонтології, і результати нового дослідження кидають тінь на репутацію відомих дослідників. .

"Наш аналіз і отримані результати переконали нас у тому, що Іда не є предком мавп або людей і ... має більш релевантне відношення до нашого вивчення предків лемурів і лорі", - говорить Ерік Сейфферт з Університету Стоні-Брук, який очолив дослідження, результати якого були опубліковані в Nature.

Дослідники, які стояли за попереднім вивченням останків Іди (Darwinius masillae), негайно відреагували на ці заяви, відстоюючи висновки, які вони зробили за підсумками дворічної роботи.

"Ми очікували такого виклику, і цікаво, що пройшло п"ять місяців, перш ніж відбулися перші нападки," - коментує Йорн Хурума, палеонтолог з Університету Осло. Він визнає: - Те, що ми говоримо про Іду, дійсно спірно".

Видання розповідає, що Хурума свого часу купив останки Іди за 1 млн доларів після зустрічі з приватним дилером в гамбургському водка-барі, де той показав норвезькому вченому фотографії. У той момент йому не була відома природа останків, але їх вік вказував, що Іда ставиться до того геологічного часу, коли примати розділилися на лемурів і лорі, з одного боку, і на гілку, від якої пішли предки мавп і людей. Коментуючи покупку, Хурума тоді зауважив: "Можливо, це буде занадто дорогим лемуром". Про це повідомляє Inopressa.ru з посиланням на The Guardian.

За матеріалом: Известия

Сейчас вы читаете новость «"Восьме чудо світу" виявилося лемуром». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть