Ексклюзивы
среда, 15 декабря 2010 13:39

В Минфине говорят, что расходы на содержание Януковича уменьшат

В Минфине говорят, что расходы на содержание Януковича уменьшат

Міністр фінансів Федір Ярошенко стверджує, що держбюджет на 2011 рік не передбачає збільшення витрат на адміністрацію президента.

Про це він заявив на брифінгу, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

"Адміністрація президента - це адміністрація президента, і на неї ми жодних витрат не збільшили. Навпаки, на адміністрацію президента скорочення, а не збільшення витрат", - заявив Ярошенко.

Водночас він підкреслив, що витрати, передбачені на Держуправління справами, не є витратами на адміністрацію президента.

"Держуправління справами - це орган, який обслуговує всі загальнодержавні заходи. І не потрібно плутати, створювати ілюзію і шукати в Держуправлінні справами якісь речі, які йому невластиві", - сказав Ярошенко.

"Те, що ми заклали на ДУС, - це ті витрати, які дійсно потрібні для виконання загальнодержавних національних функцій, щоб вони виконувалися своєчасно", - додав він.

За словами Ярошенка, на Держуправління справами в бюджеті на 2011 рік передбачено близько 1,2 мільярдів гривень.

Коментуючи інформацію про те, що в держбюджеті-2011 значно збільшено також фінансування Генпрокуратури, Ярошенко зазначив:

"Яка у нас головна проблема в державі? Потрібно, щоб держава дійсно була злагодженою, збалансованою, і всі органи влади повинні працювати чітко. І якщо ми почнемо аналізувати, наскільки забезпечені сьогодні силові органи, то у нас вийде, що, наприклад, Міністерство внутрішніх справ десятки років не фінансується на сто відсотків із загального фонду держбюджету".

За словами міністра, часто силові органи фінансуються за рахунок соціальних фондів, різної допомоги, місцевих рад тощо.

"Зараз набирає чинності закон про корупцію, де все має бути збалансовано. І наші силові органи не повинні залежати від жодних фондів, організацій, а повинні фінансуватися виключно з центрального бюджету. Тому я хочу підкреслити у відповідь на всі подібні заяви: всі наші силові органи повинні на сто відсотків бути забезпечені джерелами фінансування", - сказав він.

Як відомо, у проекті держбюджету на 2011 рік видатки для Держуправління справами передбачено в сумі 1 мільярд 343 мільйони 862,3 тисяч гривень.

У держбюджеті-2010 на Держуправління справами при президенті було виділено близько 960 мільйонів гривень.

Водночас витрати на обслуговування адміністрації президента та інших держорганів у проекті Держбюджету-2011 запропоновано встановити в розмірі 107 мільйонів 396,2 тисяч гривень (131 мільйон 968,7 тисяч гривень у 2010 році).

Сейчас вы читаете новость «В Минфине говорят, что расходы на содержание Януковича уменьшат». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

1

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи