Ексклюзивы
среда, 12 ноября 2008 14:23

Москаль вимагає у Наливайченка 400 тис. гривень компенсації

Депутат Верховної Ради, член фракції Блоку "Наша Україна-Народна Самооборона" Геннадій Москаль просить Шевченківський районний суд Києва зобов"язати виконуючого обов"язки голови Служби безпеки України Валентина Наливайченка відшкодувати йому моральні збитки у сумі 400 тис. гривень за обвинувачення на його адресу в корупції при наданні статусу учасника бойових дій.

Про це він сказав на прес-конференції.

Зі слів Москаля, він подав дві відповідні позовні заяви до Шевченківського районного суду Києва.

Він зазначив, що кожна із двох заяв подана за окремими інтерв"ю Наливайченка, у яких він звинуватив Москаля у вказаних незаконних діях.

Крім цього, Москаль звернувся з позовною заявою до цього ж суду, у якій просить відшкодувати моральні збитки за обвинувачення заступника голови Тиберія Дурдинця на його адресу про причетність до контрабанди автомобіля Lexus, незаконну видачу комерційній структурі землі в Криму й незаконне володіння готелів у Чехії й Македонії.

Москаль додав, що в позовних заявах за обвинуваченнями Наливайченка він просить суд зобов"язати в.о. голови СБУ виплатити йому як компенсація за моральні збитки по 200 тис. гривень за кожною із двох заяв з обвинуваченням на адресу Москаля в корупції при наданні статусу учасника бойових дій.

Водночас за позовною заявою про обвинувачення Дурдинця Москаль просить суд виплатити йому 150 тис. гривень компенсації за моральні збитки.

Москаль додав, що парламентський комітет по боротьбі з організованою злочинністю й корупцією готове звернення до Президента Віктора Ющенка із проханням звільнити Наливайченка й Дурдинця із займаних посад.

Раніше СБУ передала в Генпрокуратуру матеріали про причетність Москаля до незаконного надання статусу ветеранів війни.

Рада суддів вважає, що укази про ліквідацію Окружного адміністративного суду Києва й створенні Центрального й Лівобережного окружних адмінсудів прийняті з порушенням законодавства, повідомляють Українські новини.

Сейчас вы читаете новость «Москаль вимагає у Наливайченка 400 тис. гривень компенсації». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи