Ексклюзивы
вторник, 04 ноября 2014 11:23

Росія тролить весь світ

Вибори бойовиків на Донбасі потрібні Росії. Перше, Москва продовжує створювати там певне Придністров'я. Друге, що більш важливе для них, Москва тролить весь світ. Демонструють усім: робимо що хочемо. Організовують вибори, всупереч "мінським домовленостям", і визнають їх. Хоча це смішно. В Кремлі знають, що реально на Донбасі проголосувало не більше 5-7 відсотків.

Донбасу ці вибори абсолютно не потрібні. Усі ці події продиктовані Москвою. Бойовики і так отримали всю владу. Їм достатньо зброї. Тому ставились до цих виборів скептично. Не витратились навіть, щоб надрукувати щось схоже на бюлетень, а зробили їх на принтері. Цими виборами глав республік Путін організовує бойовиків. Обрали буцім то легітимних — Захарченко і Плотницький. Вони вимагатимуть від інших польових командирів підкорятися їм. Організують більш криваве військо.

Росія обрала подальший сценарій агресії і ескалації, оскільки визнала ці вибори. Цілком можливо, що організовуватимуть наступ бойовиків. Проте головну, ударну силу складатимуть російські військові. Це буде наче армія "Новоросії". Росія наступатиме, тому що їм потрібно мати вогнище напруги в Україні. Також дуже важка ситуація з Кримом. В багатьох містах реальні проблеми з опаленням, їжею, водою. Москва провела дослідження і з'ясувала, що будувати міст через Керченську протоку майже не можливо. Заговорили про якийсь тунель. Переконаний, що Росія його фінансово не потягне. Тому їм потрібен шлях через частину України до Криму. В планах його захопити, або наступом примусити Україну відати цей шлях.

Перспектив у Донбасу жодних. Це сіра, кримінальна зона. Страшніша, ніж в Придністров'ї. Там хоч є певна промисловість. Домовились з Молдовою, що через неї торгують. Тобто мають певний юридичний статус. Україна ніколи не дасть статусу промисловості Донбасу. Він не зможе продавати своєї продукції, окрім Росії, де вона зовсім не потрібна.

Що робити Києву? Хоч щось, бо зараз нічого не роблять. Не маємо прозорої і послідовної програми. Продовжуємо реагувати на ситуацію. Існує два варіанти рішення по Донбасу. Перший, вважати Донбас територією України, маючи план як його повернути. Тоді регіон треба фінансово і морально підтримувати. Другий, відмовитись від Донбасу. Тоді вимкнути газ, перестати виплачувати пенсії. Бо виходить Україна платить їм гроші, а вони голосують за Росію.

Сейчас вы читаете новость «Росія тролить весь світ». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть