Ексклюзивы
воскресенье, 21 октября 2012 09:00
Оксана Снигур
Оксана Снигур
Оксана Снигур

Здорова конкуренція

Три тижні чекаю на посилку з Китаю з лампою до електронної книжки, яку купила на інтернет-аукціоні ebay. ­Хотіла читати ввечері в поїзді й нікому не заважати яскравим світлом. У коробці отримую розтрощену лампу з потрісканим корпусом. Обіцяю собі більше не зв'язуватися з китайською електронікою і забуваю про "покупку". Але за кілька днів отримую прохання від продавця написати позитивний відгук про його роботу.

"Дорогий продавець! Я б написала, якби вона хоч раз увімкнулася. А так можу хіба написати, що ви найкращий продавець мотлоху", – відповідаю. Упродовж наступного тижня щоранку отримую гнівні повідомлення з Китаю. Обіцяють залишити негативний відгук про мене як про покупця, продиктувати мою адресу банді шанхайських головорізів, украсти гроші з картки, проклясти, звинуватити в шахрайстві.

Покупці сваряться, але хіба я їх паяю?

– Та чого ти це терпиш? Скажи, що на всіх російськомовних форумах напишеш, що він обдурює покупців. ­Подіє. Вони дуже бояться втратити ­клієнтів тут, – радить подруга, яка щотижня отримує по посилці з Китаю.

Наступного дня на повідомлення з ­обіцянкою написати на мене скаргу до митниці відписую: знайшла людей, які за невеликі гроші зроблять так, щоб при пошуку в інтернеті його магазинчик знаходили разом із словами "сміття, сволота, злодій".

Кілька днів не отримую нічого від мого продавця. А тоді одночасно позитивний відгук на аукціоні й лист: "Шановна Оксано! Висилаю вам ще дві лампи на випадок того, що одна виявиться несправною. У мене з них мінімальний прибуток, ще й майже кожна не працює. Покупці сваряться, але хіба я їх паяю? Решта товару в мене справна, я вам надіслав подарунок, можете перевірити. Дарую також 15-відсоткову знижку на всі наступні покупки. У нас тут усі торгують електронікою й технікою. Не можна, щоб про мене були негативні відгуки, бо я хочу здорову конкуренцію".

Отримую дві лампи й запальничку до газової плити. Усе справне.

Сейчас вы читаете новость «Здорова конкуренція». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

7

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть