Ексклюзивы
воскресенье, 14 августа 2022 17:00
Оксана Снигур
Оксана Снигур
Оксана Снигур

Треба зимувати

– Я майстер спорту з поганих життєвих рішень, – каже харків'янка, 39-річна Ірина, в черзі за продуктами для переселенців. – Вийшла заміж за тихого алкоголіка, потім поміняла на буйного. У січні вирішила купити більшу квартиру. 20 лютого продала квартиру на ХТЗ і купила трикімнатну на Салтівці. Навіть не знаю, що там із нею. Із сусідами ще не встигла роззнайомитися.

Ірина приїхала на Закарпаття з онукою та племінницею.

– Молодша сестра померла. 5-річна мала лишилася. Куди її? Зять воює. У перший же день забрала дітей і поїхала. Доїхала до Львова, а звідти на Закарпаття. Бачили в інтернеті телефон голови сільради. Набрали. А він: "Приїжджайте, знайдемо місце".

Ірину з дітьми поселили у старому будинку. Господарі виїхали на початку 2000-х.

– Даху не було. Дошки з підлоги покрали. Але за перші два дні сусіди допомогли. Електроплитка така собі, тому консервувати не можу. Щодня хтось приносить дві-три банки огірків чи варення. Кажуть, якось треба зимувати. У новинах говорять, що буде найважча зима.

Наступного разу зустрічаємося в черзі в ЦНАП. Ірина хоче перевірити свої дані – жодного разу ще не отримувала допомоги як ВПО.

– Мене знайшов попередній власник квартири. Сусідка зателефонувала, що вдерлися мародери. Двері відкриті. У коморі побачила банки. Їй привезли огірків, а банки в гаражі побило після прильотів. Попросила позичити 20 на консервацію. Кажу, щоб брала усе, що треба. У мене і продукти сховані були, мародери не знайшли. Треба ж зимувати.

Сейчас вы читаете новость «Треба зимувати». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть