Ексклюзивы
суббота, 24 августа 2013 14:30
Оксана Снигур
Оксана Снигур
Оксана Снигур

Шекспір-асорті

– Так хочеться не зганьбитися перед колегами чоловіка. Ти щось знаєш про Театр альтернативної драми чи Альтернативний театр драми в Лондоні? Там у них прем'єра, – пише мені подруга Люда.

До театру разом з чоловіком-програмістом запросив його співробітник. Подруга в Лондоні вже давно. До театру й опери хотіла сходити років зо два. Але дорого, та й вихідних небагато. А тут – прем'єра у середу після роботи, вистава триває півтори години. Тиждень просить мене знайти якісь статті про етикет і дрес-код у театрі. Паралельно впрошує маму передати вечірню сукню, бо купувати в Лондоні надто дорого.

Сукню мама не передала, тому Люда вирішила взяти напрокат. Так удвічі дешевше. Ще два дні пішло, щоб визначитися, що означає "стримана зачіска". Перукарка, коли почула, що це треба для театру, записала на укладку за 25 фунтів. Про квіти в статтях не йшлося, тому вирішили подарувати іриси. Люда дуже боялася видатися банальною.

Виступали без слів. Голі

За кілька днів після прем'єри питаю, як усе минуло.

– На запрошенні писали, що це асорті з кращих думок Шекспіра. Але я нічого не зрозуміла. Вони виступали без слів. Голі. І Женя постійно мені казав, коли на сцену виходив його колега. Було якось не по собі. Я читала всі драми, але це було явно не із Шекспіра. Інші гості були дуже дивно вбрані. Я у своїй сукні виглядала як дурепа. І акторам дарували віскі. У цьому театрі так заведено.

Питаю, чи не було незручно перед колегами.

– Це колегам має бути незручно перед нами. Вони торік усі так само припхалися, як я. Цього року відбрехалися, а нас не попередили.

Сейчас вы читаете новость «Шекспір-асорті». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

6

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть