Ексклюзивы
понедельник, 30 декабря 2013 11:45
Анатолій Марциновський
Анатолій Марциновський
Анатолій Марциновський

Волгоградские теракты являются признаками тяжелой болезни России

Поки російський президент Володимир Путін займається "собирательством" чужих земель, його власні потерпають від занепаду. Два поспіль жахливі теракти у Волгограді нагадують про величезні проблеми Росії, які нікуди не зникнуть і які не вирішать жодні митні чи євразійські союзи.

Імперія пронизана метастазами. Рано чи пізно цей корабель з численними пробоїнами піде на дно. І насамперед через внутрішні проблеми, а не "диверсії" таких улюблених російською пропагандою "зовнішніх ворогів".

Звичайно, колись у Росії зрозуміють, що велич держави полягає не у кількості загарбаних земель чи ядерних боєголовок. Але розуміння прийде після великих потрясінь. Так, як це сталося майже 300 років тому зі Швецією. Вона після катастрофічної поразки від тої ж Росії зосередилася на внутрішньому розвитку, а не на завоюванні чужих територій. Росіяни можуть продовжувати до нестями радіти перемозі у Полтавський битві, однак невелика Швеція нині - одна з найуспішніших у світі країн з надзвичайно високим рівнем життя людей. Росія ж за всіх її природних багатств залишається бідною, відсталою і смертельно хворою. Вибухи у Волгограді є однією з ознак цієї хвороби. Так само, як і 15-мільярдний хабар Януковичу з розрахунку на нове приєднання України до своїх занедбаних територій. Ця хвороба не дозволяє Кремлю мислити категоріями пріоритетності розвитку країни і забезпечення нормального життя громадян, рівноправних відносин із сусідами.

У Росії величезна кількість силовиків – півтора мільйони поліції та внутрішніх військ, ще близько двох мільйонів феесбешників та інших спецструктур. Проте займаються вони насамперед безпекою не громадян, а режиму. На жаль, вибухи у Волгограді гарантовано не будуть останніми такими терактами в Росії.

Янукович нині з усіх сил намагається наслідувати кремлівський режим у внутрішньому житті. Силовики протягом останніх трьох років так само перетворилися на приватну охорону "сім'ї" та причетних до неї. Державна машина працює на користь не суспільства, а можновладців. Аби зберегти все це, Янукович здає Кремлю національні інтереси України.

Тому для нас європейське майбутнє України виглядає абсолютно безальтернативним, а Євромайдан – ще актуальнішим. Якщо українці не вирішать "питання Януковича", терор прийде сюди. Нехай не у вигляді вибухів - у репресіях, незахищеності людей від криміналу, зубожінні, неможливості отримати якісну медицину і освіту. Все це і є той сумнозвісний "русский мир", в який тягнуть Україну Путін, Янукович. Медведчук та інші. Небезпечна для пересічної людини зона, де безпечно почуваються лише зажерливі царі та царьки.

Сейчас вы читаете новость «Волгоградские теракты являются признаками тяжелой болезни России». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

128

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть