Ексклюзивы
понедельник, 04 июня 2012 11:30
Гунько Олександр
Гунько Олександр
Гунько Олександр

Шансів у Гайтани не було

Українська співачка Гайтана провалилася на Євробаченні: витративши на підготовку півмільйона доларів, посіла 15-те місце. Серед вітчизняних виконавців гірше на цьому конкурсі виступили тільки сумнозвісні "Ґринджоли" 2005-го. Навіть патрон української частини конкурсу, заступник гендиректора Національної телекомпанії Валід Арфуш умиває руки: розповідає, що вболівав за російських "Бурановских бабушек".

Підготовка України до Євробачення майже щороку супроводжується скандалом. 2005-го Ані Лорак несподівано в голосуванні обійшли Ґринджоли, яких проштовхував тодішній віце-прем'єр Микола Томенко. Лорак потрапила на пісенний конкурс тільки через три роки і посіла друге місце. 2009-го творча суперечка між Світланою Лободою та Анастасією Приходько переросла в судову тяганину. Потім поза конкурсом на Євробачення хотіли послати Василя Лазаровича. Після втручання радниці президента Ганни Герман конкурсний відбір виграла Альоша. Торік говорили, що на Євробаченні має бути Джамала, а поїхала Міка Ньютон.

Не обійшлося без скандалів і цьогоріч. Співака Едуарда Романюту звинувачували у плагіаті, а Макс Барських не пройшов до двадцятки фіналістів нібито через особисту неприязнь члена журі Іво Бобула. Тільки глядачі своїм голосуванням повернули конкурсанта до фіналу. Потім усі семеро членів журі поставили Гайтані найвищий бал — 10. А от Барських та Романюта отримували від 1 до 10 балів. Важко уявити такий розкид в оцінках, наприклад, у чемпіонаті з фігурного катання. Причому, "1" конкурсантам виставила Олена Мозгова. Три роки тому вона просувала Анастасію Приходько, яка потім виступила під російським прапором.

Щодо Гайтани, то шансів у неї не було. Її пісня була невиразною, а чоловіки на підтанцьовці в чудернацьких трико виглядали кумедно й не більше. Та й теперішній імідж України явно не сприяв Гайтані. За нас не проголосували навіть слов'яни — болгари, словаки, хорвати, серби.

Сумно, але український відбір на Євробачення відображає ситуацію в державі. Чітких критеріїв немає — правила гри змінюються щороку залежно від того, хто керує Національною телекомпанією і кому симпатизують їхні куратори з Адміністрації президента чи Кабміну. За таких обставин нам ще довго чекати на перемогу в найпопулярнішому європейському пісенному конкурсі. Другої Руслани не видно.

Сейчас вы читаете новость «Шансів у Гайтани не було». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть