Ексклюзивы
понедельник, 23 января 2017 16:44
Ольга Гембік
Ольга Гембік
Ольга Гембік

Бабушка здуріла

Із дальньої зали кав'ярні з французькою назвою й десертами чутно гуркіт. Двоє пенсіонерок намагаються посунути диван до дивана. Крекчуть і ухкають, бо кований столик їздить туди-сюди, а диван — ні.

— Хлопчику, а йдіть-но сюди! — керує пані в білому светрі й вельветовому капелюшку-пігулці. Від старань капелюшок з'їхав мало не на вухо, і вельветові прикраси-листки прикрили огляд, наче шори в коня. Пані їх хвацько здмухує й наказує: "Ви! Йдіть-но сюди, молодий чоловіче!"

Чоловік у червоному плетеному светрі здивовано роззирається на всі боки. Але в цьому залі окрім нього — лише його супутниця зі шкільним ранцем і тонкими косичками та ми за дальнім столиком біля виходу. Тож він мусить підвестися. Зачіпає ногою свій ціпок, і той із гуркотом летить на кахельну долівку.

— Та який я вже хлопчик, — усміхається чоловік, хапаючи диван за краї. Той м'яко посувається.

— Ще ого-го який! — регоче худа блондинка, що має брошку з турмаліном.

Щоб не розчаровувати її, "молодий чоловік" повертається за свій столик повільно, ретельно виструнчивши спину.

— Танєчка, сьогодні лимонні тістечка особливо тобі вдалися! — вигукує "вельветова шапочка", щойно за один суцільний стіл зносять чай, глінтвейни у високих склянках і десерти. З кухні дякує Танєчка. Шестеро новоприбулих колежанок, теж причепурених, піднімають келихи з паличками кориці й анісовими зірочками.

— За нашу Алевтину Семенівну! Щоб молодим жилося довго! — худа подружка з брошкою дістає прикрашений бантом пакунок. Присутні улюлюкають і плескають у долоні. — На тур на Багами нам трошки не хватило. Але тостер купили найновішої моделі.

— Дівчата, я так вас люблю, — розчулюється пані в шапочці. Знімає головний убір, дістає з пакета білу фату й хвацько прикріпляє на ґулю. Подружки ахають.

Вони виходять за півгодини, жартуючи. Алевтина Семенівна несе в руках тостер і шапочку-таблетку. Фата розвівається та виблискує посрібленою ниткою.

— Вони кажуть — бабушка здуріла, а я ще така молода, — новоспечена наречена жартівливо щипає мене за лікоть на виході. — Хто таке каже? Мої правнуки!

Сейчас вы читаете новость «Бабушка здуріла». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

1

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть